Τα πάντα για το γραφείο σας

Σίγουρα ένας χώρος μελέτης ή εργασίας όπως είναι το γραφείο μας έχει πολλές ανάγκες. Προκειμένου να τελειοποιηθεί ίσως χρειαστούν βδομάδες ή και μήνες. Σίγουρα η συμβολή ενός επαγγελματία, όπως ένας διακοσμητής εσωτερικών χώρων, θα ήταν ένας ανεκτίμητος σύμβουλος στην όλη προσπάθεια και μόνο χαμένοι δεν θα βγαίναμε από μια τέτοια επιλογή. Βέβαια, οι αμοιβές σε αυτόν τον χώρο είναι συχνά υψηλές και νιώθουμε ότι ίσως σπαταλάμε χρήματα χωρίς καν να αγοράζουμε έπιπλα. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό αλλά όχι ολοκληρωτικά.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΛΟ

Γραφείο χωρίς…ντουλάπες δεν γίνεται. Πρέπει λοιπόν να προμηθευτούμε εκείνο το έπιπλο που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες μας για στυλ, άνεση και πρακτικότητα. Με άλλα λόγια, το έπιπλο του γραφείου θα πρέπει μεν να κυριαρχεί στο χώρο αλλά όχι να φτάνει στο σημείο να γίνεται ενοχλητικό λόγω όγκου. Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να κάνουμε είναι τρία βήματα. Πρώτον, να αποφασίσουμε μέχρι πόσα χρήματα θέλουμε να χαλάσουμε. Έτσι, δεν θα βγούμε εκτός προϋπολογισμού και δεν θα αισθανόμαστε άσχημα. Δεύτερον, πρέπει να καθορίσουμε το στυλ. Θα επιλέξουμε κάτι μοντέρνο, κάτι vintage ή κάτι εντελώς διαφορετικό; Τρίτον και κυριότερο, οφείλουμε να σκεφτούμε τι είδους μικροπράγματα ή συσκευές θα απαιτηθεί να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ένα tablet είναι αρκετό ή θα χρειαστούμε και ένα laptop, ένα scanner και διάφορα άλλα; Το κάθε gadget θέλει το δικό του χώρου και πρέπει να του τον παραχωρήσουμε χωρίς συμβιβασμούς. Σε διαφορετική περίπτωση η δική μας ζωή θα γίνει δυσκολότερη έως ανυπόφορη και δεν θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες μας στο έπακρο.

 

 

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

Να ένα σημείο που οι περισσότεροι δεν επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή και εν τέλει καταλήγουν όχι απλά θυμωμένοι, κουρασμένοι ή πιασμένοι αλλά με σοβαρά προβλήματα υγείας στον αυχένα, στην πλάτη, στη μέση και αλλού. Βλέπετε μια αξιοπρεπής καρέκλα γραφείου δεν έχει καμία σχέση με μια καρέκλα κουζίνας ή σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στις τραπεζαρίες. Η καρέκλα του γραφείου θα πρέπει να έχει ρόδες, μπράτσα, απολύτως υποστηρικτική πλάτη και αυξομείωση ύψους και κλίσης κ.ά. Υπάρχουν τέτοιες καρέκλες με 15€ αλλά και με 500 ή 600€. Είναι καθαρά δική μας επιλογή το τι θα επιλέξουμε αλλά δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε αργότερα αν κινηθούμε βάση τιμής και μόνο. Το να επιλέξουμε μια απλή ή παιδική καρέκλα τη στιγμή που αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δερμάτινη διευθυντική, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει.

ΕΝΑΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) Η/Υ

Γραφείο χωρίς Η/Υ εν έτει 2020 δε νομίζουμε ότι νοείται. Αν θέλουμε αυτός ο υπολογιστής να μην μας κουράζει τότε θα πρέπει να επιλέξουμε έναν με μια «χορταστική» οθόνη 17 ιντσών αλλά και εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας. Αυτό που λέω θα το αντιληφθείτε μόνο εάν χρειαστεί να δουλέψετε πολλές συνεχόμενες ώρες μπροστά από έναν σταθερό υπολογιστή ή ένα λάπτοπ. Αν οι εργασίες που εκτελούμε είναι πάρα πολλές και γίνονται ταυτόχρονα θα μας χρησιμεύσει μια μνήμη RAM κατά το δυνατόν μεγαλύτερης χωρητικότητας αλλά και ένας ταχύτατος και αξιόπιστος επεξεργαστής. Τέλος, αν επιθυμούμε να αποθηκεύουμε πολλά αρχεία και φωτογραφίες θα αναγκαστούμε να προμηθευτούμε μια συσκευή με μεγάλης χωρητικότητας μνήμη ROM ενώ αν πραγματοποιούμε συχνά βιντεοκλήσεις μια ωραία κάμερα σίγουρα θα εκτιμηθεί δεόντως από τους συνομιλητές μας.

Είναι αλήθεια πως η λίστα των αγαθών και των προϊόντων που χρειάζονται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα γραφείο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Τα όσα προαναφέραμε παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά των αναγκών ενός τέτοιου ιδιαίτερου χώρου. Τα ίδια και ακόμη περισσότερα θα προτείναμε για έναν χώρο όπως ένα ιατρείο ή κάτι παρόμοιο. Σίγουρα, συσκευές όπως ένας εκτυπωτής ή ένα φωτοτυπικό μηχάνημα θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε χρόνο αλλά και χρήμα. Αντίστοιχα, μια σωστά σχεδιασμένη βιβλιοθήκη ή κάποιος άλλος κρυφός ή φανερός χώρος θα βοηθήσουν στην τακτοποίηση των πάντων.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα