Τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι για τις εταιρείες Ψηφιακού Marketing

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κύριο περιουσιακό στοιχείο κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για ένα digital marketing agency, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό τυχαίνει να αποτελεί και τον βασικό παράγοντα της επιτυχίας του και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο. Για το λόγο αυτό, είναι συχνό φαινόμενο οι εταιρείες digital marketing να επιλέγουν να απασχολούν τους εργαζομένους τους εξ’ αποστάσεως.

 

Η επιτυχία μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη βιομηχανία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ικανότητά της να ελκύει κορυφαίους εργαζομένους, ο καθένας εξειδικευμένος στον τομέα του, για να δουλεύουν γι’ αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε παράγοντας που επηρεάζει το εργασιακό προσωπικό της εταιρείας είναι μεγίστης σημασίας για την επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι περισσότερες εταιρείες του συγκεκριμένου τομέα αυξάνουν ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των εργαζομένων τους που εργάζονται από το σπίτι, ενώ το 1/5 εξ αυτών απασχολούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα συζητήσουμε γιατί υπάρχει αυτή η νέα τάση στον κόσμο του internet marketing, γιατί θα ήταν καλή επιλογή να στραφείτε (τόσο ως εργαζόμενος όσο και ως πελάτης) σε μία εταιρεία ψηφιακού marketing της οποίας οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι, όπως και γιατί κάτι τέτοιο έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα για την ίδια την εταιρεία.

 

  1. Η εργασία από απόσταση αυξάνει την παραγωγικότητα

Η κοινή γνώμη έχει την αντίληψη πως η εργασία από το γραφείο δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλλει την πειθαρχία και να κάνει τους εργαζομένους πιο παραγωγικούς, απ’ ό,τι θα ήταν αν δεν τους ήλεγχε κανείς. Παρ’ όλο που αυτή η αντίληψη μπορεί να είναι αληθής σε κάποιες περιπτώσεις, στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι συμφωνούν πως οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία της εργασίας σχετίζονται άμεσα με την εργασία εντός του γραφείου.

Οι βροντόφωνοι συνάδελφοι, οι διαρκείς διακοπές από συνεργάτες, ο χρόνος που σπαταλάται σε ανούσιες συζητήσεις και σε meetings είναι παράγοντες που χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τη δουλειά εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Άλλωστε, αυτοί είναι και οι παράγοντες που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικοί για την παραγωγικότητα.

 

  1. Η εταιρεία μπορεί να επιλέξει τους καλύτερους

 

Η ομορφιά των digital marketing agencies έγκειται στο γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να τις περιορίσει σε ό,τι αφορά την τοποθεσία. Οι περισσότεροι πελάτες δεν έχουν τη βάση τους στην ίδια τοποθεσία με την εταιρεία digital marketing που θα επιλέξουν. Επομένως, οποιοδήποτε κτίριο με χαμηλό ενοίκιο και λειτουργικά έξοδα μπορεί να καλύψει τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Αυτή η ευελιξία εξυπηρετεί για έναν ακόμα λόγο: η εταιρεία δεν αφήνει να την περιορίσει η απουσία ταλαντούχων εργαζομένων στη γύρω περιοχή. Αντιθέτως, οι συνθήκες αυτές της επιτρέπουν να επιλέξει τους καλύτερους των καλύτερων του εκάστοτε πεδίου, όπου κι αν διαμένουν, με την προϋπόθεση να μπορούν να δουλεύουν από απόσταση.

  1. Η εταιρεία μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα

Επιβάλλοντας στους εργαζομένους της να εργάζονται από το γραφείο, η εταιρεία θα έχει αναπόφευκτα περισσότερα έξοδα. Κάθε επιπλέον εργαζόμενος εντός του γραφείου σημαίνει ενοικίαση μεγαλύτερων εγκαταστάσεων ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος, αγορά επιπλέον εξοπλισμού για τον κάθε ένα και λοιπά λειτουργικά έξοδα.

Απασχολώντας εργαζομένους από απόσταση, η digital marketing agency έχει τη δυνατότητα να περιορίσει στο ελάχιστον όλα αυτά τα έξοδα και να εξοικονομήσει χρήματα. Όσα χρήματα κι αν καταφέρει να εξοικονομήσει, μπορεί έπειτα να τα αξιοποιήσει δίνοντας στους εργαζομένους της μεγαλύτερους μισθούς, δίνοντάς τους επιπλέον κίνητρο και αυξάνοντας της πιθανότητές της να αποκτήσει άτομα με σπουδαίο ταλέντο.

  1. Αυξάνεται η ικανοποίηση των εργαζομένων

Πολυάριθμες μελέτες και έρευνες έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι τους είναι, κατά μέσο όρο, πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την εργασία τους από αυτούς που έχουν ένα παραδοσιακό ωράριο (9 το πρωί με 5 το απόγευμα, για παράδειγμα).

Είναι φυσικό πως όσο πιο χαρούμενοι είναι οι εργαζόμενοι, τόσο πιο αποτελεσματικοί, παραγωγικοί και δημιουργικοί είναι στη δουλειά τους. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας internet marketing.

  1. Αυξάνει τη δέσμευση των εργαζομένων

Πολλοί άνθρωποι έχουν την ιδέα πως η δουλειά από απόσταση προκαλεί δυσαρμονία εντός της επιχείρησης. Στην πραγματικότητα,  μια τέτοια αντίληψη στερείται λογικής υπόστασης, καθώς η εργασία από το σπίτι είναι στενά συνδεδεμένη με υψηλότερα επίπεδα δέσμευσης από την πλευρά των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από απόσταση αισθάνονται πως η επιχείρησή τους νοιάζεται γι’ αυτούς και για το καλό τους. Έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μόνοι τους τον χρόνο και την παραγωγικότητά τους. Επιπλέον, νιώθουν ασφάλεια, καθώς δεν αντιμετωπίζονται σαν αντικαταστάσιμα γρανάζια μιας μηχανής, μα σαν ευυπόληπτοι συνεργάτες.

Η αλληλεπίδραση των εργαζομένων με τους συνεργάτες τους είναι περιορισμένη σε σημαντικά θέματα που αφορούν αποκλειστικά στη δουλειά, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν απροσδιόριστο χρόνο στην κοινωνικοποίηση με τους συναδέλφους τους. Με άλλα λόγια, αισθάνονται πιο κοντά στην εταιρεία και στην αποστολή της, απ’ ό,τι θα αισθάνονταν αν υλοποιούσαν απλώς τις δραστηριότητες τους εντός του γραφείου.

  1. Η ευελιξία βελτιώνει την ποιότητα

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως επιλέγουν συχνά μόνοι τους το πότε και το πού θα εργαστούν. Μερικοί επιλέγουν αυτόν τον τρόπο απασχόλησης, διότι τους επιτρέπει να βγάλουν τη δουλειά πολλών ημερών σε μία μόνο ημέρα, ώστε να έχουν χρόνο για άλλες δραστηριότητες τις υπόλοιπες ημέρες. Άλλοι, πάλι, προτιμούν να εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα, μα λιγότερες ώρες. Ακόμα, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο παραγωγικοί μη συμβατικές ώρες, όπως είναι οι νυχτερινές, και προτιμούν να εργάζονται τότε, κάτι το οποίο δε θα επέτρεπε μια συμβατική πρωινή εργασία.

Τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας της διάθεσης που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για κάποιους εργαζομένους. Για παράδειγμα, μερικοί επιλέγουν να εργάζονται όταν η διάθεσή τους και η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση, και να ξεκουράζονται όταν εμφανίζονται αρνητικοί παράγοντες της διάθεσής τους. Από τη στιγμή που βγάζουν την απαιτούμενη εργασία, ούτε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ούτε ο πελάτης έχουν κάποιο λόγο να ανησυχούν για το πώς, το πότε και από ποιο μέρος την εκπονούν. Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρχει η δυνατότητα του ευέλικτου ωραρίου, μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν όταν η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητά τους είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η εργασία από το σπίτι δεν είναι απλώς αποδεκτή για τις εταιρείες ψηφιακού marketing. Συχνά φαίνεται πως ο συγκεκριμένος κλάδος δημιουργήθηκε με αυτή την προϋπόθεση, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Φυσικά, υπάρχουν προκλήσεις συσχετισμένες με την εργασία από απόσταση (ο έλεγχος των εργαζομένων, η εύρεση κατάλληλων ανθρώπων για τη δουλειά, η αποτελεσματική επικοινωνία κλπ). Αλλά αν κανείς καταφέρει να ξεπεράσει αυτούς τους παράγοντες, τα οφέλη που θα απολαύσει είναι εξαιρετικά.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εκπόνησης εργασίας επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα για την ίδια την εταιρεία, για τους εργαζομένους και, ως εκ τούτου, για τους πελάτες. Αυτό διότι οι ικανοποιημένοι, παραγωγικοί και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι είναι ικανοί να παράξουν βέλτιστα αποτελέσματα και να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες της εταιρείας. Στη digital marketing agency ThinkTank φροντίζουμε να απασχολούμε εργαζομένους εξειδικευμένους στον τομέα τους, άλλους από το γραφείο και άλλους εξ’ αποστάσεως, ώστε να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον εργασίας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες digital marketing.