Το σπίτι μου πρόγραμμα: Πότε αρχίζει η αίτηση;

σπιτι μου προγραμμα, αιτηση

Σπίτι μου: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα στέγασης, ποιοι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινά η αιτήση;

Το σπίτι μου είναι ένα νέο πρόγραμμα με αρκετούς δικαιούχους και δίνει πολλά προτερήματα. Το πρόγραμμα σπίτι μου, απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια που μένουν στο πατρικό τους, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των ακινήτων και να αποκτήσουν στο άμεσο μέλλον, το δικό τους σπίτι.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος σπίτι μου, μπορούν να αποκτήσουν μέσω του προγράμματος πρώτη κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, επιφάνειας έως 150 τ.μ. και έτους κατασκευής έως το 2007 με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.

Υπενθυμίζεται πως αυτό το στεγαστικό δάνειο που ονομάστηκε το σπίτι μου θα έχει περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους οι οποίοι θα αγοράσουν ή θα μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Αρχές Φθινοπώρου είχε γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος σπίτι μου από μέλη της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια θα είναι άτοκα δάνεια που θα δοθούν για την αγορά σπιτιού. Πιο αναλυτικά, σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς τις τράπεζες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σπίτι μου, ενώ θα εκδοθεί ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και θα ακολουθήσει η έγκριση από τις τράπεζες.

Η αίτηση για το πρόγραμμα σπίτι μου, αναμένεται τις επόμενες μέρες. Τέλος θα εκταμιευτούν τα πρώτα χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας σε 10.000 νέους έως 39 ετών και ευάλωτα νοικοκυριά, με ειδικό μπόνους σε ζευγάρια με παιδιά.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα