Σχολεία
Σχολεία

Τριών ιεραρχών 2025: Είναι ημέρα αργίας;

Πότε καταργήθηκε η αργία των τριών Ιεραρχών – Τι θα γίνει στα σχολεία;

Για ποιους είναι αργία η ημέρα των τριών ιεραρχών 2024;
Αργία ή όχι των τριών Ιεραρχών 2024;

Θα κάνουν μάθημα τα σχολεία την ημέρα των τριών ιεραρχών 2025 ή είναι αργία; Είναι η γιορτή των σχολείων που φέτος πέφτει Πέμπτη.

Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται Τρεις Επιφανείς Άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Ανήμερα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2025, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες.

Των τριών ιεραρχών θα πρέπει να ξέρετε ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν υποχρεωτική αργία για φροντιστήρια αγγλικών και μέσης εκπαίδευσης.

Από το 2024 άλλαξε και πλέον των τριών ιεραρχών δεν είναι αργία για τα φροντιστήρια.

Πότε καταργήθηκε η αργία των τριών ιεραρχών;

Θυμίζεται ότι για τα σχολεία είχε πάψει να θεωρείται αργία από το 2020 και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά την 30η Ιανουαρίου. Ουσιαστικά η υπογραφή της απόφασης για κατάργηση και στα φροντιστήρια το 2024, “διώχνει” την αργία από την εκπαίδευση.