Δες τι τρομακτικό είδε να κινείται έξω από το μαγαζί του

Είχε κόκκινο χρώμα και μαύρες βουλίτσες. Την εντόπισε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης στη Φθιώτιδα.

Τρομακτικό αλλά και σπάνιο ήταν αυτό που κινούνταν έξω από το μαγαζί του. Μάλιστα ο ίδιος, πήρε το κινητό του τηλέφωνο και το τράβηξε φωτογραφία. Στην συνέχεια έστειλε την εικόνα σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ένας απρόσμενος επισκέπτης που δεν φόβισε τους κατοίκους ενός χωριού στη Φθιώτιδα. Όταν την δεις για πρώτη φορά, ίσως να τρομάξεις. Στην συνέχεια αν την παρατηρήσεις καλύτερα θα συνειδητοποιήσεις το πόσο γλυκούλα είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άνοιξε το παράθυρο και πάγωσε με το πλάσμα που είδε στην Εύβοια

Έχει να κάνει με το χρώμα της. Σου θυμίζει κάτι από Πάσχα. Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός και ανακάλυπτες τις Πασχαλίτσες. Κάτι ανάλογο είναι και αυτό.

Δες τι τρομακτικό είδε να κινείται έξω από το μαγαζί του

Για να μην σας κρατάμε άλλο σε αγωνία. Πρόκειται για μία αράχνη. Δεν είναι σαν όλες τις άλλες αλλά είναι ένα σπάνιο είδος αράχνης. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό το είδος της αράχνης απειλείται ακόμη και με εξαφάνιση.

Πρόκειται για την αράχνη που το Ελληνικό της όνομα, θυμίζει κάτι από το Πάσχα. Ναι καλά καταλάβατε την λένε πασχαλίτσα. Το κόκκινο σώμα της με τις μαύρες βούλες που παραπέμπει στο γνωστό ζουζούνι.

Στη Μεγάλη Βρετανία ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος τη δεκαετία του 90 και μόλις το 2011 απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση. Στο Βέλγιο επίσης είναι προστατευόμενο είδος, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αράχνη πασχαλίτσα, ακόμα διατρέχει τον κίνδυνο της εξαφάνισης. Δεν το λέμε έτσι ξεκάρφωτα αλλά βασιζόμαστε σε μία κίνηση που έγινε το 2017.  Ορίστηκε ένα ποσό των 4,6 εκατομμυρίων λιρών για την προφύλαξη του συγκεκριμένου είδους και άλλων 19 απειλούμενων ειδών στην Αγγλία.

Δες τι τρομακτικό είδε να κινείται έξω από το μαγαζί του

Δες τι τρομακτικό είδε να κινείται έξω από το μαγαζί του
Αυτό το σπάνιο και τρομακτικό είδε να κινείται έξω από το μαγαζί του. Το φωτογράφισε και πραγματικά είναι απίστευτο. (πηγή φωτογραφίας: ALPHA TV)