Φοιτητικό επίδομα 2022 πληρωμή: Πότε θα ξεκινήσει

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι θα πάρουν 2000 ευρώ;
Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι θα πάρουν 2000 ευρώ;

Πότε θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό επίδομα; Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Για τους φοιτητές που συγκατοικούν άνοιξε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 η πλατφόρμα για της αιτήσεις στεγαστικού επιδόματος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορούσε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και άνηκαν στην περίπτωση συγκατοίκησης.

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι θα πάρουν 2000 ευρώ;

Σύμφωνα με τηνυπουργική απόφαση, όταν ένας φοιτητής συγκατοικεί με άλλο προπτυχιακό φοιτητή ΑΕΙ που φοιτά για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια φοίτησης ως προς τα εξάμηνα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, κι εφόσον τα Τμήματα/Σχολές σπουδών του φοιτητή και του συγκατοικούντος φοιτητή βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

Πώς γίνονταν η αίτηση για το φοιτητικό επίδομα 2022

Όπως αναφέρεται, το πληροφοριακό σύστημα άνοιξε εκ νέου, το διάστημα από Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 έως Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, προκειμένου να συμπληρωθούν στις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο τα ακόλουθα πεδία που αφορούν στον συγκατοικούντα φοιτητή:

α) Αριθμός της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του συγκατοικούντος φοιτητή,

β) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του συγκατοικούντος φοιτητή,

γ) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου ( Α.Φ.Μ.) του προσώπου, όπως έχει δηλωθεί στο μισθωτήριο του συγκατοικούντος φοιτητή.

Τα στοιχεία συγκατοίκησης υποβάλλονταν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή των στοιχείων συγκατοίκησης ήταν ο συγκατοικών φοιτητής να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ..

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποίησαν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Φοιτητικό επίδομα 2022: Πότε θα πληρωθεί;

Δεν υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία όπου θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πίστωση του γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς και παίζει ρόλο το πότε έγινε η κάθε αίτηση του δικαιούχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί φοιτητές έχουν πληρωθεί.