Πως βγάζω φορολογική ενημερότητα το 2024 μέσω ΑΑΔΕ;

Πως βγάζω φορολογική ενημερότητα το 2024 – Ποια η διαδικασία ακόμα και σε όσους έχουν χρέη

Πως θα βγάλετε φορολογική ενημερότητα το 2024 μέσω ΑΑΔΕ
Πως θα βγάλετε φορολογική ενημερότητα το 2024 μέσω ΑΑΔΕ

Μπορείτε να βγάλετε φορολογική ενημερότητα το 2024 ψηφιακά μέσω της ΑΑΔΕ. Μέχρι χθες μόνο όποιος δεν χρωστούσε στην εφορία μπορούσε να εκδώσει ψηφιακά φορολογική ενημερότητα, δηλαδή από τον υπολογιστή ή το κινητό του και μέσω του Taxis.

Με το πέρασμα του χρόνου όλα αλλάζουν. Το MyAADE φιλοδοξεί να λύσει τα χέρια και σε οφειλέτες του δημοσίου με ρυθμισμένες ή αρρύθμιστες οφειλές ακόμα και σε όσους έχουν απλά βεβαιωμένους φόρους (μη ληξιπρόθεσμους) π.χ δόσεις φόρου εισοδήματος ΦΠΑ που εμποδίζουν την έκδοση της ενημερότητας.

Οι πολίτες που θέλουν φορολογική ενημερότητα και έχουν μη φορολογικές οφειλές θα ενημερωθούν από την υπηρεσία για το είδος της οφειλής και σε ποιον φορέα πρέπει να απευθυνθούν για να κάνουν διακανονισμό.

Εάν έχουν φορολογικές ληξιπρόθεσμες όφειλες τότε θα προχωρά η έκδοση της ενημερότητας με παρακράτηση ποσού (προφανώς αφορά περιπτώσεις όπου ο ενδιαφερόμενος θα εισπράξει χρήματα από το δημόσιο ή πρόκειται να πουλήσει ακίνητο).

Επίσης, διευκολύνεται και η έκδοση ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτων όταν υπάρχουν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή υπάρχουν απλά βεβαιωμένοι, αλλά απλήρωτοι φόροι.

Πέρα από το ύψος των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η χορήγηση της ενημερότητας συνδέεται και με το ύψος των φόρων που καταβάλλει κάθε χρόνο ο φορολογούμενος. Έτσι, ακόμα κι αν οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα όρια που προβλέπονται, η ενημερότητα χορηγείται, εάν ο φορολογούμενος καταβάλει ετησίως μέχρι 120% των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η βεβαιότητα ότι πρόκειται για συνεπή φορολογούμενο.

Το ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή myAADE.gov.gr / Εφαρμογές / Φορολογικές Υπηρεσίες / Ενημερότητα / Έκδοση Αποδεικτικού Ενημερότητας / Είσοδος στην εφαρμογή.

Ακομα και οι φορολογούμενοι που ε δεν έχουν λάβει ακόμα τη φορολογική ενημερότητα μπορούν να υποβάλουν σήμερα κιόλας αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να λάβουν το πιστοποιητικό μέσα σε λίγα λεπτά

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Δείτε τι έγινε με την θάλασσα – Γιατί εξαφανίστηκε;

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον ουρανό σε παραλιακή περιοχή

Πότε βγαίνει το 365 days 4 της σειράς;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα