Πως
Πως

Πως βλέπετε τα χρέη στην εφορία;

Υπάρχει είναι ένα εργαλείο που πρέπει να γνωρίζετε να χειρίζεστε γιατί έτσι βλέπετε όλα τα χρέη στην εφορία.

Μέσα από το taxisnet βλέπετε τα χρέη στην εφορία. Τα χρέη στην εφορία αναλύονται σε ληξιπρόθεσμα και μη ληξιπρόθεσμα. Τα χρέη στην εφορία πληρώνονται σε δόσεις και πρέπει ο κάθε φορολογούμενος να είναι ενήμερος πότε πρέπει να πληρώσει και ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει ως χρέος προς την ΑΑΔΕ.

Στα χρέη της εφορίας θα βρείτε και την Ταυτότητα Οφειλής που βοηθά στην αποπληρωμή της κάθε οφειλής.

Πως βλέπετε τα χρέη στην εφορία, γρήγορα, εύκολα και απλά

Η διαδικασία που θα σας περιγράψουμε στο newse, πραγματοποιείται μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στην ΑΑΔΕ είναι η αρχή για να δούμε τα χρέη στην εφορία. Εκεί θα συπμληρώσετε τα στοιχεία του TAXISnet λογαριασμού σας στα πεδία Όνομα χρήστη και Κωδικός πρόσβασης.

Αφού συνδεθείτε, βρείτε την επιλογή Προσωποποιημένη Πληροφόρηση είστε ένα βήμα πριν την ενημέρωση για τα χρέη στην εφορία. Εκεί θα βρείτε τις Οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή και Οφειλές σε ρύθμιση και πληρωμή. Φροντίστε να επισκεφθείτε και τις δύο επιλογές για να δείτε συνολικά τα χρέη στην εφορία.

Σε αυτή την σελίδα των χρεών στην εφορία αναγράφεται ο ΑΦΜ, το σύνολο οφειλών των οποίων η προθεσμία πληρωμής δεν έχει ακόμη επέλθει, επομένως μπορείτε να τις πληρώσετε μελλοντικά (μη ληξιπρόθεσμες οφειλές). Εκεί θα βρείτε και το σύνολο των χρεών στην εφορία των οποίων η προθεσμία πληρωμής έχει επέλθει και θα έπρεπε να είχατε ήδη πληρώσει αν τηρούσατε το χρονοδιάγραμμα δόσεων.

Από την πλατφόρμα αυτή μπορείτε να δείτε τα χρέη στην εφορία:

-να ενημερωθείτε για τις οφειλές σας σε ρύθμιση και εκτός ρύθμισης

-να ενημερωθείτε για τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω Παρόχων Υπηρεσιών -Πληρωμών και για τις επιστροφές φόρων που αναμένεται να κατατεθούν στον IBAN που έχετε δηλώσει ή να συμψηφιστούν με φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές σας

-να πληρώσετε φορολογικές οφειλές σας με κάρτα πληρωμών ή μέσω IRIS online payments

-να ρυθμίσετε τις οφειλές σας

-να ενημερώνεστε για τις οφειλές σας και για τις κινήσεις σας σε αυτές, καθώς και για τις πληρωμές ή επιστροφές σε εσάς, σε συγκεκριμένο μήνα