Εύβοια: Δες τι απίθανο σχηματίστηκε σε ουρανό χωριού

Σήκωσαν το κεφάλι τους στον ουρανό και αυτό που είδαν ήταν αρκετά συναρπαστικό.

Εύβοια νέα: Ένα απίθανο φαινόμενο πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων σε χωριό της όμορφης Εύβοιας.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση και το αναφέρουμε στο ρεπορτάζ του newse.gr, είναι ότι ήταν διπλό. Το να το δεις μόνο του δεν είναι σπάνιο. Αλλά δίπλό είναι σπάνιο και συνάμα μαγικό. Ο καιρός στους Στρόπωνες ήταν βροχερός και μετά την βροχή, βγήκε ο ήλιος και ζωγραφίστηκε ένα διπλό υπέροχο ουράνιο τόξο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέσα από το νερό βγήκε κάτι πελώριο στην Εύβοια!

Στρόπωνες, ένα χωριό μέσα στην φύση:

Οι Στρόπωνες, είναι από τα πιο μεγάλα χωριά και ανήκουν στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Βρίσκεται ανάμεσα στο υψηλότερο βουνό της Ευβοίας, τη Δίρφυ και το Ξεροβούνι.

Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο αλλά είναι ένα απίθανο φαινόμενο αυτό που είδαμε σε χωριό της Εύβοιας

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο μιας και το συναντάμε όταν βρέχει και έχει και ήλιο παράλληλα. Από μικρά παιδιά το βλέπουμε να ζωγραφίζεται στον ουρανό. Αν θυμάστε καλά, όταν είμασταν μικρά παιδιά και ζωγραφίζαμε, ήταν  το πρώτο πράγμα που αποτυπώναμε στο χαρτί.

Με τους μαρκαδόρους, βάζαμε αρκετό χρώμα και δεν παύαμε να το θαυμάζουμε ακόμα και ζωγραφιστό. Καλά καταλάβατε, μιλάμε για το ουράνιο τόξο που στο χωριό Στρόπωνες το είδαν και μάλιστα διπλό.

Πως δημιουργείται ένα ουράνιο τόξο;

Θα σας το εξηγήσουμε όσο ποιο κατανοητά μπορούμε. Οι σταγόνες της βροχής που πέφτουν είναι στρογγυλές και σε συνδυασμό με το φως του ήλιου δημιουργείται το υπέροχο ουράνιο τόξο.

Με λίγα λόγια το φως διαθλάται και αυτό συμβαίνει σε πάμπολλα σταγονίδια της βροχής. Αν παρατηρήσεις καλύτερα την παρακάτω φωτογραφία θα διακρίνεις και τα επτά χρώματα από τα οποία αποτελείται. Πρόκειται για το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το λουλακί και το βιολετί!

Δείτε την απίθανη φωτογραφία με το διπλό ουράνιο τόξο:

Ένα διπλό ουράνιο τόξο στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας. Μία υπέροχη φωτογραφία από τον Πάνο Αγιαννίτη και το adventure evia
Ένα διπλό ουράνιο τόξο στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας. Μία υπέροχη φωτογραφία από τον Πάνο Αγιαννίτη και το adventure evia

 

NEWSE: Όλα τα νέα για τις προκηρύξεις και τα επιδόματα.

Εύβοια: «Το έστρωσε» σε πολλές περιοχές – Που έχει χιονοκαταιγίδες

Χιόνι πέφτει στα βουνά της Εύβοιας

Αλιβέρι: Έρχεται ένα διαφορετικό κόκκινο λεωφορείο

Προκήρυξη 9κ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΦΚΑ;

Food market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις; [Ημερομηνία]

Μουσείο Ακρόπολης προσλήψεις: Πότε ξεκινούν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το newse.gr στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις