Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Πάθαμε πλάκα! Χωριό έγινε ροζ στην Εύβοια!

Δεν χρειάζεται να πεις πολλά λόγια όταν βλέπεις αυτή την εικόνα…

Συγκλονιστικό! Ένα χωριό στην Εύβοια βάφτηκε ροζ ένα απόγευμα. Για λίγα λεπτά, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Μία μαγική εικόνα που έκανε τους κατοίκους του χωριού να έχουν για κάμποση ώρα τα κεφάλια ψηλά.

Το γραφικό Λιμάνι των Αγίων Αποστόλων στις Πετριές “βάφτηκε” ροζ την ώρα που ο ήλιος προσπαθούσε να κρυφτεί μέσα στα βουνά. Σαν καρτ ποστάλ μοιάζει η εικόνα από την παραλία των Αγίων Αποστόλων στις Πετριές.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο που “βάφει” αρκετές περιοχές της Εύβοιας ροζ τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνιση του στις Πετριές και άφησε τους κάτοικους άφωνους με τον συνδυασμό χρωμάτων στον ουρανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δες με τι τροφές που θα βρεις στην Εύβοια, θα κάνεις αστραφτερά δόντια

Αυτό που είδε δίπλα της στο Αλιβέρι θα το θυμάται μια ζωή!

Το θυμάστε; Όταν σχηματίστηκε στην Εύβοια πρόσωπο πάνω σε εκκλησία

Λίγα λόγια για το χωριό Πετριές στην Εύβοια που στις φωτογραφίες βάφτηκε ροζ

Βρήκαμε αρκετές πληροφορίες στο wikipedia.org και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Οι Πετριές είναι χωριό του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχουν 223 κατοίκους. Είναι κτισμένα σε υψόμετρο 140 μ. σε πλαγιά λόφου. Πιθανά η ονομασία αποτελεί την συνέχεια του δήμου της αρχαίας Ερέτριας με το όνομα «Πέτρη».

Στην περιοχή βρισκόταν αρχαία πολίχνη της Ερέτριας με το όνομα Πέτρη.[2] Το 1835 το χωριό προσαρτήθηκε στον δήμο Δυστίων (ο οποίος αργότερα μετονομάστηκε σε Ταμυναίων).

Με την κατάργηση των δήμων το 1912 ορίστηκε έδρα ομώνυμης κοινότητας, της επαρχίας Καρυστίας. Με το σχέδιο Καποδίστριας προσαρτήθηκε στον δήμο Δυστίων και με το σχέδιο Καλλικράτης προσαρτήθηκε στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Η Τοπική Κοινότητα Πετριών, χαρακτηρίζεται πεδινή, με μέσο υψόμετρο 66 μέτρα και με αγροτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 έχει μικρή ανεργία(39η), στα πλαίσια του νέου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Μία από τις όμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες των Πετριών είναι και η παραλία Κλιμάκι. Η παραλία είναι αμμώδης και ιδανική για οικογένειες με παιδιά.
Στην κορυφή της παραλίας υπάρχουν μερικά αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά αλλά η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Ένα χωριό στην Εύβοια βάφτηκε ροζ – Δείτε την απίθανη φωτογραφία

Το ροζ φαινόμενο “έβαψε” ροζ το λιμάνι των Αγ. Αποστόλων (photo)
Το ροζ φαινόμενο “έβαψε” ροζ το λιμάνι των Αγ. Αποστόλων. Την φωτογραφία την βρήκαμε στο site evima.gr.

Διαβάστε ακόμα