Β φάση αναπληρωτών: Πότε αρχίζει;

Προσλήψεις αναπληρωτών 2022-23 β φάση: Πότε ξεκινούν;

Θα γίνουν προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στον Οκτώβριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Όλα εξαρτώνται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που πρέπει να στείλουν τα κενά τους.

Πάντως πέρσι η πρόσληψη αναπληρωτών β φάσης είχε ανακοινωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 και στις αρχές Οκτωβρίου έπιασαν δουλειά.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2022
Προσλήψεις αναπληρωτών 2022

Προσλήψεις αναπληρωτών 2022: Πόσες θα γίνουν;

Συνολικά φέτος αναμένεται να προσληφθούν συνολικά 40 – 42.000 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή καθώς τη χρονιά που πέρασε είχαν προσληφθεί περίπου 44.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000.

Στον παραπάνω αριθμό των αναμενόμενων προσλήψεων συμπεριλαμβάνονται και οι προσλήψεις για το νέο διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου. Μαθαίνουμε ότι θα βρουν εργασία 3.300 αναπληρωτές.

Τέλος, φέτος δεν θα υπάρχουν φέτος προσλήψεις τριμηνιτών αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως είχε γίνει πέρσι εξαιτίας του κορονοϊού.