Απεργία συμβολαιογράφων 2023: Πότε λήγει;

απεργια συμβολαιογραφων 2023

Πρόκειται για απεργία συμβολαιογράφων η αλλιώς αποχή από τα καθήκοντα τους.

H απεργία των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντα τους, ξεκίνησε εξαιτίας της ψηφιοποίησης των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων.

Η αποχή των συμβολαιογράφων, παραμένει σε ισχύ παρά την προ ημερών συμφωνία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων του κλάδου.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, εκτίμησε τις εξελίξεις και πήρε νεότερες αποφάσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι τελικές αποφάσεις, πάρθηκαν και θα προχωρήσουν σε αποχή επ’ αόριστον.

Σε μια ριζική κίνηση, οι συμβολαιογράφοι ανακοίνωσαν την απόφαση τους να διατηρήσουν την αποχή τους από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, κατηγορώντας το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι παραβίασε προηγούμενες συμφωνίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι συμβολαιογράφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πρόσφατη προκήρυξη ενός ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, του οποίου τη χρηματοδότηση ανέλαβε το υπουργείο και τον οποίο χαρακτηρίζει ως αντίθετο προς τις προηγούμενες συμφωνίες τους.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι ο διαγωνισμός αφορά το ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο υπόκειται σε επιτήρηση από το ίδιο υπουργείο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της αρχικής τους απόφασης αποχής από τις 20 Νοεμβρίου, η οποία προέκυψε ως αντίδραση στον τρόπο προώθησης της ψηφιοποίησης των συμβολαιογραφικών πράξεων.

Πέραν τούτου, αποφάσισαν να παρατείνουν την αποχή τους μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, οπότε προγραμματίζεται νέα συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα επόμενα βήματα τους.

Η ανακοίνωση αυτή αποτυπώνει τη σοβαρότητα της διαμάχης μεταξύ των συμβολαιογράφων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει το βάθος των διαφωνιών σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής μεταρρύθμισης στον τομέα των συμβολαιογραφικών πράξεων.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Δείτε τι βρέθηκε πάνω στο τραπέζι τους την ώρα του καφέ στο Αλιβέρι!

Τιμολόγια ρεύματος με χρώμα: Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ να επιλέξω για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα