Ζάρακες: Ένας απίστευτος γάμος που συζητήθηκε στο χωριό

Θα σε κάνει να δακρύσεις γιατί αυτό δεν υπάρχει στις μέρες μας!

Είναι μία φωτογραφία και ένας απίστευτος γάμος που βρήκαμε στο facebook και είναι από το χωριό Ζάρακες στην Εύβοια.(σ.σ. Πιο κάτω σου έχουμε ολόκληρο αφιέρωμα από την μαγευτική περιοχή)

Μία εικόνα με πολλές αναμνήσεις. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Να μαθαίνουν για μία εποχή που όλα τα χωριά ήταν μία γροθιά. Ήταν ενωμένα και στα ευχάριστα αλλά και στα δυσάρεστα. Είναι μία φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις. Ήταν μία εποχή που όλοι κάθονταν στις αυλές τους και ας μην υπήρχε παγωτό βανίλια για να το γευτούν. Δεν τους ένοιαζε το φαγητό αλλά η κοινωνικοποίηση.

Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για το ρετρό. Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής. Στις μέρες μας ψάχνεις το γιατρικό για να είσαι χαρούμενος στο σπίτι σου. Αυτά δεν υπήρχαν κάποτε. Αυτό που υπήρχε, ήταν το χαμόγελο και η φράση: Έχει ο Θεός!

Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία, από τους Ζάρακες θα βρει μέσα της μια εποχή που μας προσπέρασε, και ήταν όμορφη.

Προετοιμάζονταν για τον γάμο στους Ζάρακες

Αυτή η φωτογραφία είναι υπέροχη. Δείχνει το χωριό κατά την διάρκεια προετοιμασίας για έναν γάμο. Τότε που ο κόσμος δεν έμενε στα σπίτια-σπιρτόκουτα αλλά έβγαινε έξω και κουβέντιαζε.

Τότε που δεν χανόσουν για αμέτρητες ώρες στο internet αλλά ήσουν έξω και συναντούσες γνωστούς και φίλους. Μια εποχή χωρίς άγχος, χωρίς στρες και φουλ από αγάπη.

Ονειροκρίτης: Τι σημαίνει αν δείτε έναν γάμο;

Αρχικά πρέπει να ξέρετε ότι ο γάμος στο όνειρο δεν είναι πάντα καλό όνειρο και αυτό έχει να κάνει με το αν πάτε καλεσμένη σε ένα γάμο ή πρόκειται για τον δικό σας γάμο.

Αν δείτε ότι απλά βρίσκεστε σε ένα γάμο σημαίνει ότι σύντομα θα συμβεί κάτι που θα σας προκαλέσει θλίψη και καθυστερήσεις.

Ένα στιγμιότυπο από γάμο!
Ένα στιγμιότυπο από γάμο! (πηγή:giphy.com)

Αν πάλι δείτε ότι παντρεύεστε κρυφά η αποτυχία σας χτυπά την πόρτα. Αν όμως δείτε ότι ετοιμάζετε ένα ανοιχτό γάμο τότε σίγουρα μια επιτυχία θα σας δώσει μεγάλη χαρά.

Ένας απίστευτος γάμος στην Εύβοια

Είναι μία φωτογραφία και ένας απίστευτος γάμος
Είναι μία φωτογραφία και ένας απίστευτος γάμος στο χωριό Ζάρακες στην Εύβοια

Λίγα λόγια για τους Ζάρακες

Οι Ζάρακες είναι χωριό της νότιας Εύβοιας λίγο έξω από το Αλιβέρι και για αυτό τον λόγο διοικητικά ανήκει στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, το χωριό έχει μόνιμο πληθυσμό 644 κατοίκους. Οι Ζάρακες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της τέως επαρχίας Καρυστίας. Ο οικισμός είναι κτισμένος επάνω σε ένα ύψωμα-λόφο (τα Αλώνια). Βρίσκεται στον οδικό άξονα Λεπούρων-Καρύστου και απέχει ένα χιλιόμετρο από το παλαιό χωριό.

Με τον οικισμό της Παραλίας Ζαράκων συγκροτούν την Τοπική Κοινότητα Ζαράκων, με συνολικό πληθυσμό 707 κατοίκους.

Ζάρακες ταχυδρομικός κώδικας:

Ο ταχυδρομικός κώδικας στην περιοχή είναι το 34017.

Ζάρακες παραλία: Μία μαγευτική θάλασσα

Η παραλία Ζαράκων ή Φρυνιακός βρίσκεται σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από τους Ζάρακες. Το όνομα της προέρχεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή με αποτέλεσμα την δημιουργία έντονου κυματισμού στον κολπίσκο. Ο οικισμός της παραλίας Ζαράκων είναι ένας γοργά αναπτυσσόμενος οικισμός.

Το χωριό Ζάρακες κατά την αρχαιότητα

Το χωριό είναι γνωστό στην ιστορία με πολλά ονόματα όπως Ζάρετρα, Ζάρητρα, Ζάρκτρα, Ζούρκες και Ζέρκες. Κατά τον Λυκόφρονα και τον Παυσανία, η αρχαία Ζάρετρα ή Ζάρητρα πήρε το όνομά της από τον ήρωα Ζάρακα, που ήταν γιος του βασιλιά της Καρύστου, Πετραίου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Εύβοιας που ιδρύθηκε από τους Δρύοπες.

Είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι οι Ζάρκιοι, σύμφωνα με την wikipedia.org, ιδρύσαν την πόλη Ζάρκα στη νότια Πελοπόννησο, κοντά στη Μονεμβασία. Σήμερα η πόλη αυτή ονομάζεται Γέρακα ή Ιέρακα και ανήκει στον Δήμο Ζάρακα.

Ζάρακες χάρτης

Μέχρι το 1953 λεγόταν Ζάρκα. Το χωριό στην ουσία αποτελείται από δύο γειτονιές.

Δείτε και άλλα νέα της Εύβοιας

Θα δακρύσεις αν δεις τι έκανε ένα σχολείο στην Εύβοια

Δες τι απίστευτο κρύβει το κινητό σου τηλέφωνο στο σπίτι σου

Δες τι τρομακτικό έγινε σε ουρανό στην Εύβοια – Γέμισε περίεργα φώτα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις και τα νέα από την Εύβοια με διαφορετική ματιά στο Newse.gr