Πότε γιορτάζει ο στρατός το 2024;

Με σειρά εκδηλώσεων γίνονται κάθε χρόνο με επιδείξεις με τα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος είναι ο προστάτης της.

Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε το 1954, για να τιμηθεί η προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στην απόκτηση και διατήρηση της ελληνικής κυριαρχίας στον αέρα.

Το 2023, η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας γιορτάζει την 99η επέτειο της ίδρυσής της.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, η ημέρα αυτή είναι αργία για το στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν παρελάσεις, εκδηλώσεις και τελετές.

Οι εορτασμοί της Ημέρας της Πολεμικής Αεροπορίας είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες να τιμήσουν τους αεροπόρους και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την υπηρεσία τους.

Πότε γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας γιορτάζουν στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε για να τιμηθεί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην απόκτηση και διατήρηση της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Αξιοπρέπειας του ελληνικού έθνους.

Το 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας γιορτάζουν την 109η επέτειο της ίδρυσής τους.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, η ημέρα αυτή είναι αργία για το στρατιωτικό προσωπικό και τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν παρελάσεις, εκδηλώσεις και τελετές.

Οι εορτασμοί της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες να τιμήσουν τους στρατιώτες και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την υπηρεσία τους.