Δικαστική αστυνομία 2023: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

δικαστικη αστυνομια 2023 αιτησεισ

Τελείωσαν οι αιτήσεις για την δικαστική αστυνομία 2023 και όλοι ρωτούν για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις.

Οι 800 διορισμοί στη Δικαστική αστυνομία έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και πλέον οι διαδικασίες κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να βγει η προκήρυξη.

Νέο ΦΕΚ βγήκε για την δικαστική αστυνομία και τονίζει για το πως θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού η οποία θα αποτελείται από ένστολο και πολιτικό προσωπικό, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Θα βρουν εργασία 600 άτομα στην δικαστική αστυνομία.

Τριάντα άτομα θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τον κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, εβδομήντα για τον κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και 500 για τον κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Όσοι επιλέξουν την προκήρυξη για την δικαστική αστυνομία, θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες και δεν θα περάσει αυτή η διαδικασία από τον ΑΣΕΠ.

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ που σημαίνει δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομίας θα πρέπει να υπάρχει απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομία είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός για τους τίτλους σπουδών. Το όριο ηλικίας είναι από 21 έως 30 ετών. Παράλληλα θα πρέπει να είναι είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες.

Περιορισμός ηλικίας και αναστήματος δεν υπάρχει για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας που θα πρέπει να είναι από 21 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές, υγειονομικές εξετάσεις, γραπτές και προφορικές εξετάσεις όπως και το αστυνομικό προσωπικό που θα δώσει και εξτρά αθλητικές δοκιμασίες.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την δικαστική αστυνομία

Το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις ήταν το μεγάλο ερώτημα.

Πριν το καλοκαίρι, υπήρχαν δύο εικασίες. Η μία εικασία τόνιζε ότι όλα θα γίνονταν πριν από τις εκλογές, και η δεύτερη για το Φθινόπωρο.

Τελικά επικράτησε η δεύτερη εικασία. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου άνοιξαν οι αιτήσεις στο asep.gr για μόνιμες προσλήψεις μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και έληξε στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Στα σημεία – «κλειδιά» του νομοσχεδίου ορίζονται μεταξύ άλλων όρια ηλικίας, μόρια και τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι οι αιτήσεις για τις 800 θέσεις της Δικαστικής Αστυνομία θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν Μητρώο ΑΣΕΠ για τη διαδικασία της επίκλησης.

Τα αποτελέσματα για την δικαστική αστυνομία, αναμένεται να βγουν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα