Πότε
Πότε

Πότε βγάζουν δόντια τα μωρά

Μωρά: Πότε βγάζουν δόντια – Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για τα πρώτα δόντια των παιδιών

Πότε βγάζουν δόντια τα μωρά
Πότε βγάζουν δόντια τα μωρά

Οι απόψεις είναι πολλές για το πότε βγάζουν δόντια τα μωρά. Υπάρχουν μωρά που μπορεί να βγάλουν δόντια και από τους τρεις μήνες.

Είναι μια νότα χαράς για τους γονείς όταν βλέπουν τα τέκνα τους να βγάζουν δοντάκια.

Τα πρώτα δόντια εμφανίζονται στην ηλικία των 6 μηνών. Υπάρχουν όμως παιδιά που θα γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια και δεν θα έχουν ούτε ένα δόντι, ενώ άλλα μπορεί να αποκτήσουν το πρώτο τους δόντι νωρίτερα από την ηλικία των 3 μηνών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η χρονική περίοδος κατά την οποία ένα μωρό θα αρχίσει να βγάζει τα πρώτα του δόντια ποικίλλει σημαντικά.

Υπάρχουν μωρά που ενδέχεται να μην έχουν κανένα δόντι μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Κατά τον τρίτο μήνα, τα μωρά αναπτύσσουν την τάση να εξερευνούν το περιβάλλον τους και συχνά βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή σάλιου και να προκαλέσει ανησυχία στους γονείς σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας της ανάπτυξης των δοντιών. Ωστόσο, η συνήθης περίοδος εμφάνισης των πρώτων δοντιών είναι περίπου στους έξι μήνες.

Συνήθως, τα πρώτα δόντια που θα εμφανιστούν είναι τα κάτω μπροστινά δόντια. Τα περισσότερα παιδιά θα έχουν όλα τα δικά τους δόντια έως την ηλικία των τριών ετών.