Σχολεία
Σχολεία

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2024 και ποια είναι τα δυσάρεστα νέα

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα το 2024 και τι αλλάζει σε σχέση με πέρσι;

Σχολεία
Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024

Έρχεται το Πάσχα 2024, και καλό είναι να ξέρουμε πότε πέφτει και ποια ημερομηνία κλείνουν τα σχολεία.

Μετά την 25η Μαρτίου, που από τον νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία, οι περισσότεροι αναζητούν πότε θα έχουν ξανά την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Η προσοχή, λοιπόν, στρέφεται κατά κύριο λόγο στο Πάσχα που πλησιάζει μετά. Το 2024 πέφτει πιο αργά σε σύγκριση με το 2023.

Και το Πάσχα 2024 πέφτει πάνω στην άνοιξη που είναι μια εποχή που έχουμε συνδέσει άρρηκτα με την πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας.

Ολόκληρη η χώρα, το Πάσχα, πενθεί κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και γιορτάζει το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα. Σαϊτοπόλεμοι, τυμπανοκρουσίες, πυροτεχνήματα και σπάσιμο σταμνών, φαναράκια που αιωρούνται, τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα είναι πολλά και εντυπωσιακά όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία, τα διδακτήρια θα κλείσουν για τις διακοπές Πάσχα δύο μέρες πριν την Κυριακή των Βαϊων και θα ανοίξουν πάλι οκτώ μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Τα σχολεία κλείνουν για Πάσχα 2024 στις 26 Απριλίου. Δύο ημέρες πριν την Κυριακή των Βαίων θα είναι κλειστά όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Οι σχολικές τάξεις ανοίγουν μετά το Πάσχα 2024 την Δευτέρα 13 του Μάη.

Ποια είναι τα δυσάρεστα νέα για τους μαθητές;

Τα… δυσάρεστα νέα όμως είναι ότι οι μαθητές θα χάσουν μια έξτρα μέρα αργίας και της Πρωτομαγιάς.

Αυτό θα γίνει διότι φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται βέβαια να μεταφερθεί η αργία και να πάει την πρώτη εργάσιμη μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι για τα παιδιά γιατί θα βρίσκονται ήδη σε περίοδο διακοπών.