Πότε ανοίγουμε τα δώρα των Χριστουγέννων 2023;

Ποια χρονική περίοδο ανοίγουμε τα δώρα των Χριστουγέννων;

Ποια χρονική περίοδο ανοίγουμε τα δώρα των Χριστουγέννων; Πότε τα δίνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα τα δώρα των Χριστουγέννων που δίνουν χαρά και ωραίες στιγμές.

Τα δώρα των Χριστουγέννων έχουν αναμφισβήτητα συμβολική σημασία. Συμβολίζουν τα δώρα που προσέφεραν οι τρεις Μάγοι στο Χριστό.

Το έθιμο της ανταλλαγής δώρων τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας έρχεται από την αρχαιότητα.

Πριν από τη γέννηση του Χριστού, κάθε σπίτι συνήθιζε να κάνει θυσίες στους θεούς κατά καθώς γιόρταζαν το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Έκαναν θυσίες, προκειμένου οι θεοί να προστατεύουν τα σπίτια τους από τα κακά πνεύματα και να είναι γόνιμα τα χωράφια τους.

Μετά την γέννηση του Χριστού, οι γιορτές πριν από τα Χριστούγεννα ήταν για τα παιδιά που γύριζαν από χωριό σε χωριό και τους κερνούσαν διάφορες λιχουδιές, από φρούτα μέχρι γλυκά και πίτες.

Χτυπούσαν τις πόρτες και τραγουδούσαν κάλαντα. Οι ένοικοι συνήθιζαν να τους δίνουν ως δώρα διάφορα καλούδια, που τους εξασφάλιζαν μία άνετη χρονιά.

Όταν έρθουν τα Χριστούγεννα έρχονται και τα δώρα. Πολλοί ρωτούν για το πότε ανοίγουμε τα δώρα των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα των γιορτών και οι μεγάλοι σπεύδουν να τα κάνουν τις αγορές τους. Η αξία του δώρου είναι συνυφασμένη με την αξία της προσφοράς.

Παραδοσιακά στη χώρα μας τα δώρα τα δίνουμε την πρωτοχρονιά, βέβαια αν θέλετε να κάνετε τα δώρα των Χριστουγέννων, θα πρέπει να τα έχετε αγοράσει μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα δώρα των Χριστουγέννων, τα ανοίγουμε ανήμερα μετά το φαγητό όπου όλοι είμαστε μαζεμένοι και χαιρόμαστε ακόμα πιο πολύ.