Πότε
Πότε

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία 2024: Πότε είναι;

Και όμως υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

δωρεαν εισοδοσ μουσεια
Δωρεάν είσοδος στα μουσεία 2024

Πότε τελικά είναι δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 2024;

Υπάρχουν μέρες τον χρόνο όπου υπάρχει δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Αυτό δεν ισχύει για τα ιδιωτικά αλλά μόνο για το Δημόσιο.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα ιδιωτικά μουσεία να σας πούμε ότι δεν ισχύει η δωρεάν είσοδος για αυτά.

Το ίδιο δεν συμβαίνει΄ όταν πρόκειται για μουσεία εκτός Ελλάδας, όπως το Μαντάμ Τισό που εκεί έχει και τις φιγούρες του Βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα.

Συμβουλή δικιά μας είναι να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε για το αν υπάρχει δωρεάν είσοδος σε μουσείο που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Θα μπορείτε να πάτε δωρεάν στα μουσεία την 28η Οκτωβρίου που είναι η εθνική μας επέτειο.

Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες όπως η 18η Απριλίου που είναι η διεθνής ημέρα μνημείων και η 18η Μαΐου που είναι η διεθνής ημέρα μουσείων.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία, θα μπορείτε να έχετε και το διήμερο Ευρωπαϊκών ημερών ολιτιστικής κληρονομιάς που είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθώς και την 6η Μαρτίου που είναι ημέρα μνήμης Μελίνας Μερκούρη.

Ελεύθερη είσοδο στα μουσεία έχουν οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, οι φοιτητές, μερικοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω), οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, και οι άνεργοι.

Αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, συμβουλή δικιά μας είναι να πάρετε και σε αυτή την περίπτωση τηλέφωνο και να ρωτήσετε για το αν υπάρχει δωρεάν είσοδος σε μουσείο που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Ένα ακόμη βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και δωρεάν είσοδο τα μουσεία έχει γίνει με την παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με ένα απλό σκανάρισμα της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας τους τα άτομα με αναπηρία, έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, χωρίς να απαιτείται έκδοση εισιτηρίου.

Με τον ίδιο τρόπο εισέρχεται και ο Συνοδός, όπου αυτό προβλέπεται βάσει του κλιμακίου αναπηρίας.