Δώρο Χριστουγέννων 2024: Πότε πληρώνεται;

δωρο χριστουγεννων 2023 υπολογισμοσ

Πότε καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων και ποιοι θα πάρουν ζεστό χρήμα πριν τις γιορτές;

Συχνά, ένα αναμενόμενο ερώτημα πριν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι για το πότε πληρώνεται το δώρο Χριστουγέννων 2024 στους εργαζομένους. Παράλληλα θα σας αναλύσουμε πως γίνεται ο υπολογισμός.

Το δώρο Χριστουγέννων 2024 καταβάλλεται από την ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν αν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων αν παραιτηθούν. Θα απαντηθούν όλα παρακάτω στο άρθρο μας.

Ποια ημερομηνία πληρώνεται το δώρο Χριστουγέννων 2024 και πως γίνεται ο υπολογισμός;

Πότε πληρώνεται και πως γίνεται ο υπολογισμός για το δώρο Χριστουγέννων 2024 για τις γιορτές που έρχονται; Ποια είναι η ημερομηνία της πληρωμής;

Λίγο πριν τις γιορτές, έρχεται η στιγμή που θα ξεκινήσει η πληρωμή για το δώρο Χριστουγέννων, το θέμα είναι μέχρι πότε πρέπει να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ένα σημαντικό βοήθημα για τους εργαζόμενους είναι το δώρο Χριστουγέννων που καταβάλλεται κάθε χρόνο.

Υπολογισμός δώρου Χριστουγέννων 2024

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας το δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούστε, στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας).

Ειδικά, ως προς την απουσία των εργαζομένων, λόγω ασθένειας, στο διάστημα υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων, συνυπολογίζονται τα «τριήμερα ασθενείας», δηλαδή ο χρόνος απουσίας κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας, ενώ αφαιρούνται τα διαστήματα που καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα επίδομα ασθενείας.

Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Δείτε μέχρι πότε μπορεί να μπει το δώρο Χριστουγέννων 2024

Το δώρο για τα Χριστούγεννα, υπολογίζεται βάσει του μισθού και θα πληρωθεί από τις επιχειρήσεις στις 21 Δεκεμβρίου 2024 σύμφωνα με τον νόμο.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.