Δ φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2022: Μέχρι πότε είναι;

Η Δ φάση αναπληρωτών είναι στα σκαριά και ξεκίνησε

Υπάρχουν τελικά πολλά κενά σε σχολεία για αυτό και γίνονται και άλλες προσλήψεις όπως η δ φάση αναπληρωτών 2022. Δείτε ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις για την γ φάση αναπληρωτών. 2.300 αναπληρωτές προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Για την γ φάση αναπληρωτών υπάρχει μείωση στον αριθμό των εκπαιδευτικών και αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη στις παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τελικά θα γίνουν προσλήψεις όσον αφορά την δ φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δεν θα είναι οι μόνες μιας και υπάρξει και ε φάση αναπληρωτών εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Πότε ξεκινά η δ φάση αναπληρωτών το 2022;

Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε και στην τέταρτη φάση αναπληρωτών και ανακοινώθηκε η ημερομηνία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Το ότι θα υπάρξει και δ φάση αναπληρωτών το ακούσαμε από επίσημα χείλη της κυβέρνησης. Ακούστηκε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή που επισήμανε στη Βουλή πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων στη γενική εκπαίδευση και εννοούσε την δ φάση αναπληρωτών 2022.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν βρει εργασία μέσω των φάσεων αναπληρωτών περισσότεροι από 50.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες παραιτήσεις καθώς οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Οι δυσκολίες των αναπληρωτών για να βρουν σπίτια

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται αν δεν δεχτούν τις θέσεις οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Αν δε βρουν σπίτι οι αναπληρωτές ή αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν έχουν την επιλογή να μη δεχτούν την τοποθέτησή τους. Σε περίπτωση που αρνηθούν την θέση εργασίας μέσω των φάσεων των αναπληρωτών θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού από το δημόσιο σχολείο για δύο χρόνια. Ουσιαστικά, λοιπόν, είναι εγκλωβισμένοι σε μεγάλες δυσκολίες για τον κλάδο τους, την στιγμή που υπάρχει μεγάλη οικονομική ύφεση.