Πότε ανακοινώνεται η ΕΒΕ 2023

εβε 2023

Πότε βγαίνει η ΕΒΕ 2023 που τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοστεί ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά τους βαθμούς στις πανελλήνιες, έρχεται και η ώρα της ΕΒΕ.

Η ΕΒΕ ή αλλιώς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 2021 με σκοπό να αντικαταστήσει την βάση του 10 προηγούμενων ετών.

Γιατί δημιουργήθηκε η ΕΒΕ;

Η εικόνα εισαγωγής φοιτητών σε Τμήματα με 4000 μόρια που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να σταματήσει σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου παιδείας.

Έτσι θεσμοθετήθηκε ένας «κόφτης» για το πέρασμα από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο.

Πως λειτουργεί η ΕΒΕ;

Με την υλοποίηση της ΕΒΕ, όταν οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους, η εφαρμογή τους επιτρέπει να δηλώσουν τα Τμήματα των οποίων η ΕΒΕ είναι μικρότερη από τον ΜΟ του Υποψηφίου.

Αν ο υποψήφιος έχει καλή βαθμολογία, μπορεί να δηλώσει όλες τις σχολές, αν έχει μέτρια, η εφαρμογή του ανοίγει μόνο ορισμένες σχολές και αν έχει χαμηλή, δεν του ανοίγει καμία.

Πότε βγαίνει η ΕΒΕ 2023;

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις 2023, όπως είχε γίνει και πέρσι.

Στις αρχές Αυγούστου βγαίνει η ΕΒΕ 2023 που θα δώσει ένα τέρμα στην αγωνία των μελλοντικών φοιτητών.

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων πέρσι, για τα ΓΕΛ ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βαρύτητας που αποδίδονται στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι συντελεστές βαρύτητας, καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, η οποία εκδίδεται έπειτα από πρόταση κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης του.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αυτό εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Δείτε τι απίστευτο έβγαλε η θάλασσα στην Κύμη

Προσλήψεις αναπληρωτών β φάση 2023: Πότε θα γίνουν;

Μετεγγραφές φοιτητών 2023 – 2024: Πότε ξεκινούν;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα