Πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα;

ποτε θα γινουν εκλογεσ στην ελλαδα

Πότε τελικά θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και ποιες ημερομηνίες ακούγονται;

Κάθε τέσσερα χρόνια λαμβάνουν χώρα. Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2019 διεξήχθησαν στις 7 Ιουλίου. Ήταν πρόωρες εκλογές, οι οποίες προκηρύχθηκαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39,85% και 158 έδρες, δεύτερο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 31,53% και 86 έδρες, τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 8,10% και 22 έδρες, τέταρτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,30% και 15 έδρες, πέμπτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 3,70% και 10 έδρες και έκτο κοινοβουλευτικό κόμμα το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής με 3,44% και 9 έδρες.

Η κατανομή των εδρών έγινε με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2023. Αν και στην αρχή ακούγονταν για 9 Απριλίου, όλα φαίνεται ότι πηγαίνουν πίσω. Μάλιστα πριν το ατύχημα στα Τέμπη, είχαν βγει και οι πληροφορίες που μιλούσαν ότι τα σχολεία θα έκλειναν νωρίτερα το Πάσχα λόγω εκλογών.

Τα επικρατέστερα σενάρια μιλούν για εκλογές στην Ελλάδα, 21 του Μάη. Ένα από τα κυρίαρχα σενάρια που ακούγονται έντονα κάνει λόγο για εκλογές αρχές καλοκαιριού με απλή αναλογική και εκλογές με ενισχυμένη αναλογική αρχές Ιουλίου αφού θα έχουν τελειώσει οι πανελλήνιες εξετάσεις.