Πότε
Πότε

Πότε είναι τα εννιάμερα της Παναγίας 2024; Πότε γιορτάζει η Φανερωμένη;

Εσείς ξέρετε πότε γιορτάζονται τα εννιάμερα της Παναγίας και ποιος είναι ο συμβολισμός

Πότε
Πότε είναι τα εννιάμερα της Παναγίας

Είναι μεγάλη γιορτή τα εννιάμερα της Παναγίας.

Γιορτάζεται λίγες μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Είναι μεγάλη γιορτή στις 23 Αυγούστου 2024. Εκείνη την μέρα δεν υπάρχει κάποια νηστεία.

Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου γιορτάζεται η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, τα εννιάμερα της Παναγίας, και η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση την Κοίμηση και τη Μετάσταση της Παναγίας, που τιμάται την 15 Αυγούστου.

Πλήθος κόσμου συρρέει από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσει στα μοναστήρια την μητέρα του Θεού.

Τα εννιάμερα της Παναγίας είναι μια θρησκευτική γιορτή που εορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία εννέα ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η γιορτή είναι γνωστή και ως Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η γιορτή των εννιάμερων της Παναγίας είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να εορτάσουν τη μετάσταση της Παναγίας στον ουρανό. Οι πιστοί εκκλησιάζονται, προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας και προσεύχονται για την ευλογία της.

Τα εννιάμερα της Παναγίας είναι μια γιορτή που γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Σε πολλές πόλεις και χωριά διοργανώνονται πανηγύρια, με χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά φαγητά.

Η γιορτή των εννιάμερων της Παναγίας είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να τιμήσουν τη Μητέρα του Θεού και να ζητήσουν τη βοήθειά της.