Εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους: Πότε αρχίζω;

εξοικονομω ανακαινιζω για νεουσ

Το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους είναι ένα νέο πρόγραμμα που έρχεται μετά το Πάσχα για νοικοκυριά με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 39 ετών.

Ο προϋπολογισμός του εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους θα είναι περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα βέβαια θα έχουν να κάνουν με το σκέλος του «Εξοικονομώ». Λιγότερα θα είναι τα χρήματα για το σκέλος του «Ανακαινίζω».

Το ποσοστό επιχορήγησης για το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους θα είναι κλιμακωτό, ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων.

Πάντως η επιδότηση που μπορεί να πάρει ένας δικαιούχος μπορεί να φτάνει έως το 75% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας και 30% για ανακαίνιση.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι πάρουν δάνειο το επιτόκιο είναι σταθερό και επιδοτούμενο σε ποσοστό 100%. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν παίζει ρόλο το εισόδημα σε περίπτωση δανείου όσον αφορά το επιτόκιο για το εξοικονομώ ανακαινίζω.

Για όσους επιλέξουν το «Ανακαινίζω», το 50% από το δάνειο θα χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ και θα είναι άτοκο, ενώ το επιτόκιο για το υπόλοιπο 50% θα έχει όριο Euribor τριμήνου + 4%.

Τα χρήματα για το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους θα είναι στα 22500 με ΦΠΑ για το εξοικονομώ και έως 10000 για το ανακαινίζω.