Επίδομα τέκνων 500 ευρώ ανά παιδί: Τι ισχύει;

επιδομα τεκνων 500 ευρω ανα παιδι

Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο ποιο είναι το επίδομα τέκνων 500 ευρώ ανά παιδί.

Δεν είναι ένα νέο επίδομα αλλά το γνωστό α21. Επίδομα τέκνων 500 ευρώ ανά παιδί δεν υπάρχει για κάθε μήνα. Είναι το επίδομα παιδιού που δίνεται κάθε δύο μήνες στις οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι δικαιούχες.

Υπάρχουν πίνακες για το επίδομα και από εκεί μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχοι. Το επίδομα τέκνων ή επίδομα παιδιού είναι ένα σημαντικό βοήθημα για χιλιάδες οικογένειες στην χώρα μας.

Δικαιούχοι είναι σύμφωνα με το εισόδημα. Μάλιστα κάθε χρόνο το εισόδημα αλλάζει. Υπάρχουν περιπτώσεις που για ένα έτος κάποια οικογένεια πήρε το επίδομα και τον άλλο χρόνο δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια.

Προτείνεται να γίνεται η αίτηση εφόσον υπάρχει φορολογική δήλωση. Σε περίπτωση που κάνετε αίτηση νωρίτερα πριν την υποβολή φορολογικής δήλωσης και είστε δικαιούχος, και εάν μετά τον Μάρτη με την νέα δήλωση, δεν είστε, τότε πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα που έχετε πάρει από τον ΟΠΕΚΑ.

Σαν συνέπεια, οι δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και θα πρέπει να επιστραφουν στον ΟΠΕΚΑ, με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας. Μάλιστα αντίγραφο του καταθετηρίου θα πρέπει να σταλεί στον ΟΠΕΚΑ.