ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε αποζημίωση για γυαλιά;

γυαλια ορασεωσ

Δείτε ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώσετε και έπειτα να τα διαβιβάσετε ηλεκτρονικά για τα γυαλιά οράσεως.

Με αυτά θα πάρετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Θα πρέπει να έχετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Απαραίτητος ο ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα ή φωτογραφία).

Σύμφωνα με το άρθρο 55 του ισχύοντος Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, δικαιούστε γυαλιά οράσεως κάθε 4 χρόνια ή φακούς επαφής κάθε 2 χρόνια.

Για την αποζημίωση για γυαλιά του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Θα πρέπει να στείλετε σε φωτογραφία την πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή άλλο αποδεικτικό.

Τέλος δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου και έναν λογαριασμό email.

Αφού έχετε ήδη λάβει την συνταγή από τον oφθαλμίατρο για τα γυαλιά οράσεως και έχετε μεταβεί στο κατάστημα οπτικών για να προμηθευτείτε τα γυαλιά οράσεως σας, θα λάβετε από το κατάστημα την απόδειξη για το κόστος των γυαλιών και την βεβαίωση του καταστήματος οπτικών.

Αυτά θα τα χρειαστείτε για να καταθέσετε τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά για να λάβετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υποβάλετε αίτημα ηλεκτρονικά για να αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας.