Επίδομα θέρμανσης 2024: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

επιδομα θερμανσησ 2023 πληρωμη

Ένα σημαντικό βοήθημα για όσους πληρώνουν για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες είναι το επίδομα θέρμανσης που έρχεται για το 2023 – 2024.

Μετά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα myθέρμανση έρχεται η πληρωμή για το επίδομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο κάθε έτους ξεκινούν οι αιτήσεις. Έτσι και φέτος, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις τον Νοέμβριο για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024.

Πέρσι οι αιτήσεις ήταν μέχρι και τον Γενάρη μιας και είχε δοθεί παράταση. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω κυρίως της χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση η πρώτη δόση της πληρωμής για το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα, υπάρχουν στο gov όπου με κωδικούς taxisnet μπαίνετε στην εφαρμογή.

Την ίδια χρονική συγκυρία, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024.

Η πληρωμή μπαίνει ξανά και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη δόση, πάντα πέφτει για το τέλος Φεβρουαρίου, για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων.

Το επίδομα θέρμανσης μπαίνει και τρίτη φορά στο τέλος Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Πότε χάνεται το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024;

Σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι χάνουν το επίδομα αν έκαναν λάθος καταχώρηση IBAN και αριθμού παροχής.

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024;

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να σπεύσουν οι να δηλώσουν μια σειρά από στοιχεία για να λάβουν οι ένοικοι το επίδομα θέρμανσης.

Θα πρέπει να δηλωθεί ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας, ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει και ο αριθμός της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,

Πολύ σημαντικό είναι να δηλωθούν και τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης και το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα