Επίδομα ενοικίου 2021: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Στις 30 Ιουνίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης ενώ στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού έχει παραταθεί αυτοδίκαια για τρεις μήνες η καταβολή του Επιδόματος Στέγασης.

Υπενθυμίζεται πως παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να υποβληθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία των δικαιούχων στους Δήμους ή στα κέντρα κοινότητας. Η τρίμηνη παράταση που δίνεται αφορά το «επίδομα στέγασης» στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης των δικαιούχων κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Διευκρινίζονται τα εξής:

Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.
Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.