Επίδομα ενοικίου Μαΐου 2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή του;

επιδομα ενοικιου μαιου 2023

Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου Μαΐου 2023; Είναι ένα σημαντικό βοήθημα για χιλιάδες οικογένειες κάθε μήνα.

Η πληρωμή σε όσους είναι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου, γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση κάθε τέλος του μήνα. Αφού τον προηγούμενο μήνα έγινε η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου Απριλίου 2023, σειρά έχει το επίδομα για τον Μάη.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου Μαΐου 2023 θα πάρουν 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού υπάρχει προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά που μένει στο ενοίκιο στην πρώτη κατοικία, θα πάρει 70+70+35+35=210 ευρώ.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια χορηγείται το επίδομα ενοικίου με προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος ενοικίου ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Το επίδομα ενοικίου Μαΐου 2023 υπολογίζεται ως εξής: Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου Μαΐου 2023 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Απριλίου και έχει εγκριθεί.

Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου 2023 και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 31 του μήνα.

Τα χρήματα για το επίδομα, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών την προηγούμενη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το εισοδηματικό όριο για την επιδότηση ενοικίου δεν προσμετρώνται τα ποσά του Επιδόματος Παιδιού, τα μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα αναδοχής.

Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση του επιδόματος ενοικίου και εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.

Όταν περάσουν οι 12 μήνες, το νοικοκυριό μπορεί να κάνει εκ νέου αίτηση για το επίδομα ενοικίου.

Τέλος, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Για να είναι δικαιούχοι στο επίδομα ενοικίου υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις όπως ότι δεν θα πρέπει το εισόδημα να ξεπερνά τα 21000 ευρώ.