Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;

opeka επιδομα παιδιου πληρωμη 2022
Ένα σημαντικό βοήθημα για τις οικογένειες είναι και το επίδομα παιδιού- Δείτε στο newse τις λεπτομέρειες της πληρωμής.

Πότε μπαίνει η πέμπτη 5η δόση του επιδόματος παιδιού 2022;

Και όμως, σε σύγκριση με πέρσι, φέτος έχουν βγει εκτός επιδόματος παιδιού 24.617 οικογένειες. Μέσα από το opeka.gr θα γίνει η πληρωμή 2022 για το επίδομα παιδιού όπου οι οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω θα λάβουν 420 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΑ, η καταβολή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 θα πιστωθεί για τους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου, δηλαδή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Πότε πληρώνεται η πέμπτη Ε δόση – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Τέλος Νοεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος παιδιού και μετά από λίγες μέρες έρχεται και άλλη πληρωμή. Συγκεκριμένα χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Δεκέμβριο, στους δικαιούχους Νοεμβρίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογίζεται αυτόματα ύστερα από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτος. Επιπλέον, αυτό ισχύει και ενδεχόμενες τροποποιήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Σε περίπτωση το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το επίδομα παιδιού μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι σημαντικό ο χρήστης να βεβαιωθεί ότι έχει οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης και φυσικά η αίτηση να εγκριθεί. Εάν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, χωρίς την οριστική υποβολή της, που είναι το τελικό βήμα στην ψηφιακή πλατφόρμα, θεωρείται μη υποβληθείσα, δεν λαμβάνεται υπόψη και ο δικαιούχος δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα.

Πότε είναι κλειστή η πλατφόρμα του επιδόματος παιδιού;

Κλειστή παραμείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησεων Α21- Επίδομα Παιδιού, κάθε φορά που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πληρωμή, για να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης πριν την καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.