Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πάρουν χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έλαβαν ούτε ευρώ από τις αυξήσεις του 2023. Βέβαια όσοι εισπράττουν ιδιαιτέρως υψηλές συντάξεις δεν θα πάρουν αυτό το επίδομα. (Διαβάστε στο newse όλα τα νέα για τα επιδόματα)

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς, που θα είναι πιθανότατα έως 300 ευρώ, θα γίνει η πληρωμή έως το τέλος Μαρτίου και θα είναι οριζόντιο για ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων η κλιμακωτό ανάλογα με το ύψος της σύνταξης για κάποιες άλλες.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα είναι οριζόντιο για συνταξιούχους με συντάξεις 800-1000 ευρώ οι οποίοι δεν έλαβαν καμία αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά. Επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πάρουν και όσοι δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.

Τέλος, επίδομα προσωπικής διαφοράς όσοι δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ τον μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.