Επίδομα ρεύματος 2023: Πότε κάνουμε αίτηση και ποια τα δικαιολογητικά;

επιδομα ρευματοσ 2023

Επίδομα ρεύματος: Πότε υποβάλλουμε αίτηση – Ποια έγγραφα απαιτούνται; Θα συνεχίσει να υπάρχει η επιδότηση ρεύματος; Ποιοι θα την πάρουν;

Το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, των προβλημάτων δηλαδή της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά, είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης.

Μάλιστα, υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το τι θα ισχύει τελικά με την επιδότηση ρεύματος, και ποιοι θα πάρουν το επίδομα.

Ακούγεται ότι έρχεται ξανά η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και θα ισχύει από αρχές 2024.

Πιο συγκεκριμένα η ρήτρα αναπροσαρμογής έρχεται από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Αυτό θα σημάνει το οριστικό τέλος στις οριζόντιες επιδοτήσεις.

Η επιδότηση ρεύματος δεν φαίνεται να σταματά. Από τη νέα χρονιά, το επίδομα ρεύματος θα δίνεται με βάση εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ κριτήριο βασικό θα παίζει και ο τόπος διαμονής, αν δηλαδή οι πολίτες μένουν σε βόρειες ή ορεινές περιοχές.

Θα έχουμε επί της ουσίας ένα αντίστοιχο σύστημα με το επίδομα θέρμανσης, ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα. Κάθε περιοχή θα έχει και τη δική της επιδότηση ρεύματος.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα ρεύματος 2023;

Το επίδομα ρεύματος για όσους επιλέξουν ηλεκτρική θέρμανση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2024. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το ύψος της ενίσχυσης θα περιοριστεί στα 480 ευρώ, έναντι των προηγούμενων 800 ευρώ που αφορούσαν περίπου 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από το επίδομα ρεύματος για θέρμανση όσοι λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Επιπλέον, εξαιρούνται όσοι ανήκουν στα Κοινωνικά Τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Για να υποβάλετε αίτηση για το επίδομα ρεύματος για θέρμανση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα “myΘέρμανση” της ΑΑΔΕ. Κάθε νοικοκυριό μπορεί να υποβάλει μία αίτηση, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

Επίδομα ρεύματος: Ποιοι πληρούν τα κριτήρια για την χορήγησή του

Οι δικαιούχοι ανέρχονται περίπου σε 1,2 εκατομμύρια και είναι εκείνοι/εκείνες που πληρούν συνολικά τα εξής οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια:

– Οικογενειακό εισόδημα 16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για παντρεμένους, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.

– Κύκλος εργασιών από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 80.000 ευρώ (ισχύει μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες).

Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για μη παντρεμένους και έως 300.000 ευρώ για παντρεμένους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα