Επιδότηση ελαστικών 2022: Θα δοθεί αυτό το επίδομα;

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για την επιδότηση ελαστικών

Πρόκειται για το επίδομα ελαστικών 2022. Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν το δικαιούνται στην Ελλάδα. Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο επίδομα στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών;

Πέρσι τον Μάρτιο, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά και η συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Πράσινο φως για την επιδότηση ελαστικών

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών. Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις. Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.

Επιδότηση ελαστικών: Υπάρχει αυτό το επίδομα
Επιδότηση ελαστικών: Υπάρχει αυτό το επίδομα

Τα ελαστικά μειώνουν την κατανάλωση βενζίνης

Τα πράσινα και νέα ελαστικά, δεν επηρεάζουν μόνο την ασφάλεια μας στο δρόμο αλλά και την κατανάλωση της βενζίνης.

Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια. Μπορεί ελαστικά και κατανάλωση να μη φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση, όμως αυτό είναι μια εσφαλμένη εικόνα.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε αν τελικά δοθεί το επίδομα ελαστικών 2022.