Επίδομα ελαστικών 2023: Τελικά θα δοθεί;

επιδοτηση ελαστικων 2023, επιδομα

Αρκετή συζήτηση γίνεται τώρα τελευταία για την επιδότηση ελαστικών, τι ισχύει; Θα υπάρξει επίδομα; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης και δίνει απάντηση στα ερωτήματα σας.

Πρόκειται για το επίδομα ελαστικών 2023. Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν το δικαιούνται στην Ελλάδα.

Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει μια τέτοια επιδότηση ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, μια δυσάρεστη έκπληξη έχει έρθει από τον Αύγουστο 2023 για τους οδηγούς που βλέπουν μετά τη βενζίνη και το αυξημένο κόστος συντήρησης, να έχουν «απογειωθεί» και οι τιμές στα ελαστικά αυτοκινήτων.

Μετά τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ακόμα δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιδότηση για την αγορά ελαστικών.

Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα ελαστικά μειώνουν τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών που αναζητούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου

Όπως και η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα έτσι και το επίδομα ελαστικών ακούστηκε αρκετά.

Πέρσι τον Μάρτιο 2022, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά και η συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών.

Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις.

Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Βέβαια το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουν πάρει αύξηση.

Σε γενικές γραμμές, το όφελος από τη χρήση καινούργιων ελαστικών είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η μικρότερη εκπομπή CO2.

Αν υπήρχε ένα παράθυρο για να δοθεί επίδομα, πριν τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, φαίνεται να κλείνει μιας και θα δοθεί βάρος στους πλημμυροπαθείς.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα