Επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα 2022: Πότε αρχίζει η αίτηση;

Δείτε πόσα ευρώ θα είναι η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα για να βάλετε στο σπίτι σας- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Νέο πρόγραμμα έρχεται για την επιδότηση ηλιακών θερμοσίφωνων, που θα δώσει αν κάνετε αίτηση από 800 έως 1000 ευρώ.

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Θα είναι το ίδιο πρόγραμμα όπως το αλλάζω συσκευή. Αν έχετε παλιό θερμοσίφωνα θα μπορείτε να τον αλλάξετε μέσω της επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα 2022.

Πότε θα γίνει η αίτηση επιδότησης για ηλιακό θερμοσίφωνα;

Θα μπορείτε να κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα μέχρι τέλος του έτους. Θα δείτε παρακάτω, ποιες είναι και οι προϋποθέσεις για να βάλετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα σας.

Ποιες οι προϋποθέσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022

Οι επιδοτήσεις ηλιακού θερμοσίφωνα θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Λίγο πριν τον Δεκέμβριο θα πρέπει να υποβάλλετε αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022
Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022

Ποιοι οι δικαιούχοι για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι της επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020.

Οι δικαιούχοι για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 στην Ελλάδα θα κάνουν μία αίτηση για κάθε κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 από το open: