Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

επιδοτηση, φωτοβολταικα στεγησ 2023

Η επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά στέγης 2023 αφορά εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το πρόγραμμα επιδότηση φωτοβολταϊκών 2023, αφορά εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται επιδότηση 40%-60%.

Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά στέγης 2023 έχουν αναρτηθεί. Η επιδότηση του φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες, με όριο τις 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες ενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως.

Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για την επιδότηση φωτοβολταϊκών 2023 αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν από το Πάσχα.

Τον Απρίλιο θα ανοίξει, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» από νοικοκυριά και αγρότες. Η πλατφόρμα που θα κάνετε την αίτηση είναι το pvstegi.gov.gr.