pvstegi.gov.gr: Ήρθε η επιδότηση για φωτοβολταϊκά στη στέγη 2023

επιδοτηση, φωτοβολταικα

Η επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά στέγης 2023 αφορά εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ουσιαστικά, όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος μπορούν να κάνουν αίτηση για να επιδοτηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σπίτι τους.

Το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στην στέγη, αφορά εγκατάσταση χιλιάδων φωτοβολταϊκών σε στέγες κατοικιών, σε στέγες επιχειρήσεων και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στην στέγη 2023 είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ.

Για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά θα μπορούν να κάνουν αίτηση χρηματοδότησης μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Στόχος του προγράμματος είναι η έως και πλήρης κάλυψη του κόστους της μπαταρίας και των δαπανών ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού.

Για τις δύο πρώτες κατηγορίες, η επιδότηση της μπαταρίας είναι 100%, ενώ για τη τρίτη και τέταρτη κατηγορία είναι 90%.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σταθμό με μπαταρία, ενώ στους αγρότες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με, ή χωρίς μπαταρία.

Για την υποβολή της αίτησης στα φωτοβολταϊκά, απαιτείται η είσοδος με τη χρήση των κλειδάριθμων του taxisnet.

Εκεί θα βρει την αίτηση και την υποβάλλει συμπληρώνοντας τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, την ισχύ του φωτοβολταικού σταθμού, την χωρητικότητα του σταθμού αποθήκευσης, την κατηγορία στην οποία εμπίπτει, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του, τη σύμβαση σύνδεσης το email και το εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ωφελούμενου.

Η δυνατότητα χιλιάδων νοικοκυριών και αγροτών να παράγουν το ρεύμα που χρειάζονται και να εξοικονομούν χρήματα, γίνεται δυνατή με το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη, η πλατφόρμα του οποίου συμπεριλαμβάνεται μέσα στην παρένθεση (https://pvstegi.gov.gr).

Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται με σειρά προτεραιότητας εφόσον φυσικά πληρούνται όλες οι σχετικές προϋποθέσεις.