Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

επιταγη ακριβειασ 2023, κοινωνικο μερισμα

Θα πρέπει να ξέρετε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι το ίδιο με την επιταγή ακρίβειας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως δοθεί φέτος.

Θα δοθεί επιταγή ακρίβειας το 2023; Ποια τα τελευταία νέα για το επίδομα που είναι νέας μορφής σαν το κοινωνικό μέρισμα 2023.

Το έκτακτο επίδομα, κοινωνικό μέρισμα, ή επιταγή ακρίβειας είναι κάποια χρήματα που δίνονται στους δικαιούχους πριν τις γιορτές για την αντιμετώπιση της αύξησης τιμών.

Κάτι ανάλογο γίνονταν με το κοινωνικό μέρισμα τα προηγούμενα έτη.

Έκτακτο επίδομα ή επιταγή ακρίβειας δόθηκε το 2022 λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2023;

Το έκτακτο επίδομα δεν δόθηκε το Πάσχα 2023

Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση μιας και λίγους μήνες πριν το Πάσχα, υπήρχε η αντίληψη ότι δεν θα δίνονταν έκτακτο επίδομα.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα 2023, φαίνεται ότι άνοιξε ένα παράθυρο αισιοδοξίας που έδειχνε να δώσει χρήματα μιας και θα έρχονταν η επιταγή ακρίβειας 2023.

Τελικά την Μεγάλη Τετάρτη, το παράθυρο αισιοδοξίας για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, έκλεισε και δεν δόθηκε η επιταγή ακρίβειας.

Είναι η πρώτη φορά που υπήρχε ερωτηματικό για το κοινωνικό μέρισμα που εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν στους πολίτες.

Για όσους δεν θυμούνται κοινωνικό μέρισμα Πάσχα είχε δοθεί πέρσι. Είναι το επίδομα πριν από το Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες, όπως χαμηλοσυνταξιούχους.

Στελέχη της κυβέρνησης για την επιταγή ακρίβειας τόνιζαν ότι αν θα δοθεί, θα ανακοινώνονταν από τον πρωθυπουργό, κάτι που δεν έγινε.

Ετοιμάζεται έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά μια ακόμα επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Θα δοθεί έμφαση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλές απολαβές και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κλιμακωτή οικονομική βοήθεια.

Το έκτακτο επίδομα θα δοθεί μόνο σε συνταξιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2023.

Εάν αποφασιστεί μια επιταγή ακρίβειας, τότε αυτή θα δοθεί τα Χριστούγεννα, όπως έγινε και την τελευταία φορά.

Αυτή τη φορά θα είναι μόνο για συνταξιούχους και όχι για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων που ίσχυαν πέρσι.

Ήδη οι υπόλοιπες κατηγορίες εκτός από έναν νέο επίδομα που σχεδιάζεται και θα δείτε παρακάτω στο άρθρο μας, θα πάρουν και αυξήσεις σε επίδομα ΚΕΑ και παιδιού.

Νέο έκτακτο επίδομα για τους ευάλωτους πολίτες

Ένα νέο επίδομα ακούγεται ότι ίσως θα δοθεί για τους ευάλωτους πολίτες.

Σε αυτή την κατηγορία είναι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ, δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, μακροχρόνια άνεργοι.

Επιδόματα σήμερα

Χαλκίδα: Ένα πελώριο ψάρι κολυμπούσε στη θάλασσα!

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2023: Ποιοι θα βρουν εργασία

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα