Εποχικό επίδομα αίτηση 2022: Πότε γίνεται η πληρωμή;

Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα;
Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα;

Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα σε όσους έχουν κάνει αίτηση;

Πολλοί αναγνώστες του newse, ρωτούν αν υπάρχει εποχικό επίδομα εστίασης για να κάνουν αίτηση. Λογικά σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι του επισιτιστικού τομέα όπως θα δείτε και παρακάτω. Στις 12 Σεπτεμβρίου, άρχισε η ηλεκτρονική αίτηση για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2022.

Η αίτηση για το εποχικό επίδομα γίνονταν ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed. Μετά την αίτηση για το εποχικό επίδομα έρχεται η ημέρα που πληρώνεται.

Για να κάνετε αίτηση για το εποχικό επίδομα 2023 θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Η αίτσηη για το εποχικό επίδομα 2022 άρχισε από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Αίτηση μπορούσαν οι δικαιούχοι να κάνουν και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα γνωστά σε όλους ΚΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα έληξε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα κάθε χρόνο είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα;

Δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα, είναι όσοι έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από πενήντα έως διακόσιες δέκα ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. Τα χρήματα του βοηθήματος κυμαίνονται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ και καταβάλλονται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους. Με την ανεργία στον κλάδο να φτάνει σχεδόν το 100% οι ξεναγοί αποκλείονται από το εποχικό επίδομα λόγω έλλειψης ενσήμων. Το εποχικό επίδομα πληρώνεται λίγες εβδομάδες αφότου γίνει η αίτηση. Δεν υπάρχει καμμία στάνταρ ημερομηνία και η πληρωμή γίνεται αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η αίτηση. Τέλος να σας πούμε ότι η αίτηση για το εποχικό επίδομα 2023 θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.