Πότε ξεκινά η πέμπτη φάση αναπληρωτών 2022;

Πότε αρχίζει η ε φάση αναπληρωτών 2022;
Η ε φάση αναπληρωτών ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά είναι σίγουρο πως θα υπάρξει

Υπάρχουν τελικά πολλά κενά σε σχολεία για αυτό και γίνονται και άλλες προσλήψεις όπως η ε φάση αναπληρωτών 2022. Δείτε ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις για την δ φάση αναπληρωτών. 800 περίπου αναπληρωτές προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Για τις προηγούμενες φάσεις αναπληρωτών υπάρχει μείωση στον αριθμό των εκπαιδευτικών και αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη στις παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τελικά θα γίνουν προσλήψεις όσον αφορά την ε φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δεν θα είναι οι μόνες μιας και θα υπάρξει και στ φάση αναπληρωτών εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Πότε ξεκινά η ε φάση αναπληρωτών το 2022;

Τελικά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πότε θα προχωρήσει στην πέμπτη φάση αναπληρωτών. Το ότι θα υπάρξει και ε φάση αναπληρωτών περιμένουμε να το ακούσουμε από επίσημα χείλη της κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν βρει εργασία μέσω των φάσεων αναπληρωτών περισσότεροι από 50.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες παραιτήσεις καθώς οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Αν δε βρουν σπίτι οι αναπληρωτές ή αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν έχουν την επιλογή να μη δεχτούν την τοποθέτησή τους. Σε περίπτωση που αρνηθούν την θέση εργασίας μέσω των φάσεων των αναπληρωτών θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού από το δημόσιο σχολείο για δύο χρόνια. Ουσιαστικά, λοιπόν, είναι εγκλωβισμένοι σε μεγάλες δυσκολίες για τον κλάδο τους, την στιγμή που υπάρχει μεγάλη οικονομική ύφεση.