Βγήκαν οι βάσεις 2023

βασεισ 2023

Ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις των πανελληνίων.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων μπορούν να πληροφορηθούν τη σχολή που εισάγονται με τρεις τρόπους.

Είτε μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους χαρακτήρες, είτε στους πίνακες που θα αναρτηθούν έξω από τα Λύκεια, είτε με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Η αγωνία των υποψηφίων πήρε τέλος την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 10:30 π.μ., με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των ονομάτων των επιτυχόντων.

Μετά τη μία το μεσημέρι, της 29ης Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η τελική καταχώριση των βαθμολογιών ολοκληρώθηκε μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες στάλθηκε στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο του mega, με 19.640 μόρια πέρασε στις Πανελλήνιες η πρώτη των πρώτων.

Πότε βγήκαν τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα 2023

Τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων 2023, βγήκαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2023.

Απαραίτητο το μηχανογραφικό…

Οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να καταθέσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο 2023. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Μέχρι πότε είναι το μηχανογραφικό 2023

Μέχρι Δευτέρα, 17 Ιουλίου, είχαν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βαρύτητας που αποδίδονται στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, η οποία εκδίδεται έπειτα από πρόταση κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης του.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2023

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν ανάμεσα στα τέλη Ιουλίου 2023 και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, ακολούθησε η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα.

Πανελλήνιες 2023: Όλη η διαδικασία

Σε αυτό το ρεπορτάζ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το μηχανογραφικό δελτίο 2023 όπως και για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα στοιχεία τους κλήθηκαν να συμπληρώσουν, οι υποψήφιοι, που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023, στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας ώστε να λάβουν τα αποτελέσματα με sms στο κινητό τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία ήταν διαθέσιμη μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ποιες ήταν οι ημερομηνίες για τις πανελλήνιες 2023;

Οι ημερομηνίες για τις πανελλήνιες ανακοινώθηκαν νωρίς με την έναρξη της σχολικής χρονιά όπως και οι αιτήσεις.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στις πανελλήνιες 2023 ανέρχονταν σε 68.574.

Σε αυτόν τον αριθμό προστέθηκαν οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Όσον αφορά τις πανελλήνιες 2023 πέρσι είχαν εισαχθεί 68.394, ενώ φέτος είχαμε αύξηση 180 θέσεων.

Οι ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες, ανακοινώθηκαν πριν καλά καλά ξεκινήσει η σχολική χρονιά για να μπορούν να κάνουν αίτηση οι μαθητές.

Οι ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2023 για τα ΓΕΛ ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώθηκαν στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την 1η Ιουνίου ως τις 16 Ιουνίου.

Πότε έπρεπε να ήταν οι υποψήφιοι στα εξεταστικά κέντρα

Οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ήταν τρεις ώρες.

Το διάστημα 2 – 12 Ιουνίου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 1 μέχρι 16 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Αυτές ήταν οι ημερομηνίες για τις πανελλήνιες 2023

Οι Πανελλήνιες 2023 πραγματοποιήθηκαν τις παρακάτω ημερομηνίες:

-σε ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, τα μαθήματα εξετάστηκαν στις 2, 6, 8 και 12/6/2023

-σε ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, τα μαθήματα εξετάστηκαν στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16/6/2023

-τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εξετάστηκαν από 17 έως και 29/6.

Πότε βγήκε η βαθμολογία για τις πανελλήνιες 2023 και πότε υποβάλλεται μηχανογραφικό;

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων 2023 βγήκαν νωρίτερα για να μπορούν να σχεδιάσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους.

Πέρσι, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 για τα ΓΕΛ ανακοινώθηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων.

Μετά τη μία το μεσημέρι, της 29ης Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr και στάλθηκαν στους υποψήφιους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι βαθμοί των Πανελληνίων 2023 για τα ειδικά μαθήματα, γνωστοποιήθηκαν 7 μέρες αργότερα.