Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις καλοκαίρι του 2022;

Πότε αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις 2022 και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Στην περίοδο των εκπτώσεων, μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές σε πολλά είδη προϊόντων. Από προϊόντα ένδυσης και υπόδησης έως ηλεκτρονικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.

Θα πρέπει ωστόσο να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Όσοι ψωνίζουν κατά κόρον στις εκπτώσεις μας λένε ότι η αρχή τους είναι η ιδανικότερη περίοδος, καθώς μπορείς να βρεις ευκολότερα τα νούμερα σου αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων γενικότερα.

Αγόρασε τα παπούτσια που τόσο καιρό ονειρευόσουν. Οι ειδικοί λένε να κάνουμε αγορές εφόσον το ποθούμε πραγματικά και εδώ και μήνες το έχουμε στο μυαλό μας. Ναι, καλά διάβασες, μην παρασύρεσαι από την έκπτωση και μην αγοράζεις το πρώτο που θα βρεις μπροστά σου. Αρκετές φορές θα αποδειχθεί άχρηστο ή μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο σε επόμενο κατάστημα. Αγόρασε ότι θέλεις πραγματικά και θα έχεις την ευκαιρία να το πάρεις με μία έκπτωση της τάξης του 20%-30% και αυτό δεν είναι αμελητέο ποσοστό αν αναλογιστείς πόσο κοστίζουν κανονικά.

Γενικά οι ημερομηνίες εκπτώσεων κάθε χρόνο, είναι ίδιες με μια μικρή απόκλιση μία ή δύο ημερών.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022 πρόκειται όπως κάθε χρόνο να ξεκινήσουν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου δηλαδή 11 Ιουλίου και να σταματήσουν τέλη Αυγούστου. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022 θα ξεκινήσουν 12 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι και 31 Αυγούστου.

Αναμένεται φυσικά και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, και όπως κάθε χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00. Η δεύτερη Κυριακή αναμένεται να είναι στις 10 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων 2022 εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πέρασαν και όσοι καταναλωτές δεν ψώνισαν, θα το κάνουν το καλοκαίρι μιας και ξεκινούν ξανά.

Οι περίοδοι καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι δύο. Το εκπτωτικό δεκαήμερο έχει τις πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίοδο των εκπτώσεων, μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές σε πολλά είδη προϊόντων.
Αν και δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των θερινών εκπτώσεων, οι εμπορικοί σύλλογοι αναμένεται να προβούν λίγες μέρες πριν στις σχετικές ανακοινώσεις. – Arno Senoner unsplash.com

Εφόσον δίνεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

Θα πρέπει επίσης να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές θα δοθεί πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και δεν θα είναι λιγότερο από 10000.