Καλό μήνα! Ήρθε ο Σεπτέμβριος με ωραίες εικόνες και ευχές

σεπτεμβριοσ, καλο μηνα

Αντίο Αύγουστε!

Καλό μήνα! Ήρθε ο Σεπτέμβριος με ωραίες εικόνες. Εικόνες ενός καλοκαιριού που φεύγει σιγά, σιγά.

Οι ευχές για καλό μήνα είναι πολλές μιας και κινούνται στην απαρχή του φθινοπώρου.

Ήρθε ο Σεπτέμβριος και μαζί του φέρνει και την δροσούλα.

Ο λαός μας συνηθίζει να λέει πως: «Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνας».

Οι καιρικές, όμως, συνθήκες που επικρατούν συνήθως τον Σεπτέμβριο δεν μας επιτρέπουν να το πιστέψουμε Εκεί που το πρωί έχει ήλιο, το μεσημέρι ξεκινά η βροχή!

Ο καιρός όμως σιγά-σιγά αρχίζει ν’ αλλάζει και να μας προετοιμάζει για τον επερχόμενο χειμώνα.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, ξεκινάει επίσημα και το φθινόπωρο, με την άφιξη του Ήλιου στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο της τροχιάς του στις 22 του μήνα.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ένατος μήνας του έτους στο Ιουλιανό και το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο και της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο. Έχει 30 ημέρες.

Ο Σεπτέμβριος πήρε το όνομά του από τον Λατινικό όρο για επτά (septem), καθώς ήταν ο έβδομος μήνας του παλιού Ρωμαϊκού ημερολογίου, το οποίο ξεκινούσε τον Μάρτιο. Το ημερολόγιο επεκτάθηκε αργότερα για να συμπεριλάβει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά ο Σεπτέμβριος διατήρησε το όνομά του.

Στο Βόρειο Ημισφαίριο, ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας μεταβολής. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν από τα δέντρα και οι μέρες αρχίζουν να γίνονται πιο σύντομες. Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης ένας μήνας για επιστροφή στο σχολείο και τη δουλειά.

Στο Νότιο Ημισφαίριο, ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας άνθησης. Τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν, τα πουλιά αρχίζουν να φωλιάζουν και οι μέρες αρχίζουν να γίνονται πιο μακριές. Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης ένας μήνας για διακοπές και εξορμήσεις στη φύση.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας σημαντικός μήνας για πολλές θρησκείες. Οι Ιουδαίοι γιορτάζουν το Rosh Hashanah, το Εβραϊκό Νέο Έτος, τον Σεπτέμβριο. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, μια γιορτή για τη μνήμη του θανάτου και της ανάστασης της Παναγίας, τον Σεπτέμβριο. Οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Eid al-Adha, μια γιορτή για τη θυσία του Ιμπραήμ, τον Σεπτέμβριο.