Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ΚΕΑ: Έρχεται μεγάλη αλλαγή για όλους!

κεα αλλαγεσ 2023

Το ΚΕΑ ή το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 225.000- 250.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Μάλιστα σε λίγες μέρες έρχεται μεγάλη αλλαγή για όλους τους δικαιούχους.

Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό ανέρχεται σήμερα σε 200 ευρώ το μήνα.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα και για κάθε ανήλικο κατά 50 ευρώ το μήνα. Αυτά ίσχυαν στο παρελθόν. Τώρα έρχεται μεγάλη αλλαγή για όλους τους δικαιούχους ΚΕΑ.

Η πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) πραγματοποιείται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Τι αλλάζει στο ΚΕΑ;

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλάζει και αυξάνεται κατά 8%. Δείτε ποια θα είναι τα νέα ποσά από τον Δεκέμβρη του 2023.

Το ΚΕΑ θα ξεκινάει από τα 216 ευρώ το μήνα και θα προσαυξάνεται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού.

Όσοι έπαιρναν 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ, όσοι έπαιρναν 300 ευρώ θα πάρουν 324 ευρώ ενώ όσοι 400 ευρώ το μήνα θα λάβουν 432 ευρώ.