ΚΕΑ πληρωμή Νοεμβρίου 2022: Πότε ξεκινά;

ποτε μπαινει το κεα, επιδομα κεα πληρωμη
ΚΕΑ Νοεμβρίου 2022: Πότε προγραμματίζεται να γίνει η πληρωμή;

Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος ΚΕΑ Νοεμβρίου 2022 – Ποια ημέρα θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ τα χρήματα από το βοήθημα;

Η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος ΚΕΑ γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022. Όλα τα προηγούμενα γίνονται, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής του επιδόματος ΚΕΑ που είναι σημαντική βοήθεια για χιλιάδες οικογένειες στην χώρα μας.

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Νοεμβρίου 2022 στους δικαιούχους του επιδόματος;

Η πληρωμή του επιδόματος ΚΕΑ Νοεμβρίου 2022 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Νοέμβρη 2022 δηλαδή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης μέρας, τα χρήματα για το επίδομα ΚΕΑ, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Δηλαδή την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, και πιο συγκεκριμένα το απόγευμα θα είναι διαθέσιμη η πληρωμή στα ΑΤΜ των τραπεζικών καταστημάτων.

Πόσο είναι το ποσό της πληρωμής για το επίδομα ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα του επιδόματος ΚΕΑ που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι από το επίδομα ΚΕΑ, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ, μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.