ΚΕΠΕΑ δώρο Χριστουγέννων: Πως υπολογίζεται;

Διαβάστε για το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ. Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ;
Διαβάστε για το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ. Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ;

Σε λίγες μέρες θα λάβετε δώρο Χριστουγέννων όσοι εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα. Όπως κάθε χρόνο, το δώρο Χριστουγέννων θα είναι μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Μέσα από το ΚΕΠΕΑ οι δικαιούχοι θα δουν πόσα χρήματα θα πάρουν για να τα χρησιμοποιούν και να καλύψουν είτε τρέχοντα έξοδα, είτε να προχωρήσουν σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, όπως και οι επιδοτούμενοι άνεργοι της ΔΥΠΑ. (Διαβάστε εδώ πότε είναι η πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων ΟΑΕΔ)

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ, το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Βέβαια, ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως συμβαίνει συνήθως. Σε καμία περίπτωση η καταβολή του προβλεπόμενου ποσού δεν μπορεί να γίνει σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΚΕΠΕΑ;

Ο υπολογισμός για το δώρο Χριστουγέννων συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που αμείβονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει, δηλαδή, να ληφθεί υπόψιν αν ο εργαζόμενος πληρώνεται με ημερομίσθιο ή μισθό. Μέσα από το ΚΕΠΕΑ μπορείς να υπολογίσεις το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούσαι, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

-Μπαίνεις στη σχετική ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ.
-Επιλέγεις αν είσαι υπάλληλος ή εργατοτεχνίτης
-Συμπληρώνεις τις μικτές αποδοχές σου
-Εισάγεις ημερομηνία έναρξης αν έπιασες δουλειά μετά την 1/5 ή αν λύθηκε η εργασιακή σου σχέση πριν την 31/12 εισάγεις ημερομηνία λήξης.