Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ 2023: Μέχρι πότε οι αιτήσεις;

κοινωνικο τιμολογιο δεη, αιτησεισ,

Πότε κάνουμε αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο 2023, είναι η ερώτηση πολλών αναγνωστών μας.

Η αίτηση, ξεκίνησε και μέσα από το άρθρο μας θα δείτε, ποια είναι τα κριτήρια και ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Όλες οι απαντήσεις σε ένα άρθρο για το κοινωνικό τιμολόγιο 2023 – 2024.

Μια φορά τον χρόνο γίνονται οι αιτήσεις, πώς θα δείτε αν είστε και εσείς δικαιούχοι για να έχετε χαμηλές χρεώσεις;

Η διάρκεια του ΚΟΤ είναι ένα έτος. Για να συνεχίσετε να λαμβάνετε το ΚΟΤ, πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση πριν από την ημερομηνία λήξης του.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι αιτήσεις κάθε χρόνο ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτές για αρκετό χρονικό διάστημα.

Εφόσον δείτε τα κριτήρια κοινωνικού τιμολογίου που συγκεντρώσαμε στο newse και είστε δικαιούχοι, μπορείτε να κάνετε την αίτηση.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληξε στις 31 Αυγούστου 2023 και ως εκ τούτου, οι εν ενεργεία δικαιούχοι του ΚΟΤ, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση έως τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο 2023 μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Οι δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο ποια ήταν η περσινή διαδικασία για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος.

Πότε ξεκινά η αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Κάθε χρόνο γίνεται εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Ποια είναι τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ

Μπορείτε να δείτε και online αν τηρείτε τα κριτήρια κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Για να δουν οι πολίτες ποιες είναι οι προϋποθέσεις και εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ), θα πρέπει να μπουν στο idika.gr και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

-Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.

-Θα δουν μια φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

-Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.

-Τέλος, για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ:

Στην κατηγορία ΚΟΤ Α, εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στην κατηγορία ΚΟΤ Β μπαίνουν όσοι έχουν ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 9.000 ευρώ. Τα κριτήρια για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος είναι 13.500 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, είναι 15.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη είναι 18.000 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη είναι 24.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη είναι 27.000 ευρώ.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Δείτε τι απίστευτο έβγαλε η θάλασσα στην Κύμη

Προσλήψεις αναπληρωτών β φάση 2023: Πότε θα γίνουν;

Μετεγγραφές φοιτητών 2023 – 2024: Πότε ξεκινούν;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα