Επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου 2023: Υπάρχει ελπίδα για την επιδότηση;

επιδοτηση ελαστικων 2023

Αρκετή συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες για την επιδότηση για λάστιχα αυτοκινήτου 2023. Θα υπάρξει τελικά αυτό το επίδομα; Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν το δικαιούνται το επίδομα ελαστικών στην Ελλάδα.

Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει τέτοιο επίδομα ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί. Την ίδια ώρα, μια δυσάρεστη έκπληξη έχει έρθει τις τελευταίες μέρες για τους οδηγούς που βλέπουν μετά τη βενζίνη και το αυξημένο κόστος συντήρησης, να έχουν «απογειωθεί» και οι τιμές στα ελαστικά αυτοκινήτων.

Το επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου δεν δόθηκε ποτέ και ούτε θα δοθεί το 2023.

Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα ελαστικά μειώνουν τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών που αναζητούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου;

Το επίδομα ελαστικών ακούστηκε αρκετά. Τον Μάρτιο 2022, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά αυτό το επίδομα με αφορμή την συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών.

Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις.

Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Βέβαια το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουν πάρει αύξηση.

Σε γενικές γραμμές, το όφελος από τη χρήση καινούργιων ελαστικών είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η μικρότερη εκπομπή CO2.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα