Μερομήνια 2024: Πότε χαλάει ο καιρός

Πως θα είναι ο καιρός το 2024 σύμφωνα με τα μερομήνια και πότε χαλάει

Μερομήνια 2024
Μερομήνια 2024

Μερομήνια 2024: Τι καιρό θα κάνει; Θα χιονίσει στην Αθήνα και πότε έρθει βαρυχειμωνιά και ποιος θα είναι ο μήνας που θα πέσουν πολλά χιόνια.

Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Αποκριές, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα;

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Οι παρατηρήσεις του καιρού στις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου αντιστοιχούν στους μήνες του επόμενου έτους. Για παράδειγμα, αν ο καιρός την πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι ηλιόλουστος, τότε ο Ιανουάριος θα είναι ηλιόλουστος.

Τα μερομήνια δεν είναι επιστημονικά ακριβή, αλλά είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα 2023 – 2024;

Πολλοί ρωτούν για το πότε θα χιονίσει στην Αθήνα το 2023 -2024. Σύμφωνα με τα μερομήνια, αυτό θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου με τις αρχές Φεβρουαρίου 2024.

Βγήκαν τα μερομήνια 2024: Αυτός θα είναι ο καιρός

Θα χαλάσει ο καιρός με βροχές και χιόνια ή θα έχουμε έναν ζεστό χειμώνα; Συνήθως βγαίνουν μετά τις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου. Πάντως οι παλιοί λένε ότι θα έχουμε έναν ήπιο χειμώνα.

Μερομήνια 2024: Γενάρης και Φλεβάρης

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2024 σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Μερομήνια Μάρτιος 2024

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά σε Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Μερομήνια Απρίλιος 2024

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα. Το υπόλοιπο του μήνα θα έχει καλοσύνη.