Μιάμιση δόση για το επίδομα παιδιού 2023: Πότε πληρώνεται;

μιαμιση δοση επιδομα παιδιου 2023

Το επίδομα παιδιού πληρώνεται κάθε δίμηνο στους δικαιούχους μόνο που τον Δεκέμβρη 2023 θα δώσει μιάμιση δόση.

Μιάμιση επιπλέον δόση έρχεται από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού τον Δεκέμβριο 2023. Αυτό σημαίνει ότι τα καλά νέα είναι για πολλούς μιας και το επίδομα παιδιού παρέχεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1.5 εκατομμύρια παιδιά.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, με πίστωση στην τράπεζα, την τελευταία εργάσιμη ημέρα ανά δίμηνο.

Επίδομα παιδιού 2023: Πόσα είναι τα χρήματα;

Το ποσό υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Το χρήματα ανέρχονται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

-Έλληνες πολίτες

-Ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς

-Πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ

-Πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες

-Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων

-Ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών

-Δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος

-Πολίτες άλλων κρατών

Επίδομα παιδιού μιάμιση δόση 2023: Πως θα γίνει η αίτηση;

Οι δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν τον Δεκέμβριο 2023 μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση, δηλαδή η δόση του Δεκεμβρίου 2023 θα είναι προσαυξημένη κατά 150%

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Συνεπώς η επιπλέον ενίσχυση κυμαίνεται από 42 ευρώ έως και 840 ευρώ για μια οικογένεια με 5 τέκνα. Πολλοί ρωτούν αν χρειάζεται να κάνουν κάποια αίτηση. Να σας πούμε ότι δεν θα κάνετε αίτηση και όλα θα μπουν απευθείας στους λογαριασμούς σας.

Παραδείγματα

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, στην Γ εισοδηματική κλίμακα λαμβάνει 56 ευρώ επίδομα το μήνα. Τα Χριστούγεννα θα λάβει 140 ευρώ με την αύξηση.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί στην Γ εισοδηματική κλίμακα λαμβάνει 28 ευρώ επίδομα το μήνα. Τα Χριστούγεννα θα λάβει με την αύξηση 70 ευρώ.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά στην Β εισοδηματική κλίμακα λαμβάνει 84 ευρώ επίδομα το μήνα. Τα Χριστούγεννα θα λάβει με την αύξηση 210 ευρώ.

Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά στην Α εισοδηματική κλίμακα παίρνει 280 ευρώ το μήνα. Τα Χριστούγεννα θα λάβει με την αύξηση 700 ευρώ.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά στην Α εισοδηματική κλίμακα λαμβάνει 140 ευρώ το μήνα. Τα Χριστούγεννα θα λάβει με την αύξηση 360 ευρώ.

Μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά θα λάβει 280 ευρώ το μήνα. Τον Δεκέμβριο θα λάβει 700 ευρώ.

Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί, θα λάβει 70 ευρώ το μήνα. Τον Δεκέμβριο θα λάβει 175 ευρώ.

Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά θα λάβει 140 ευρώ το μήνα. Τον Δεκέμβριο θα λάβει 360 ευρώ.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα